Hirdetés

Taylor Swift összes bécsi koncertjét lemondták terrorfenyegetettség miatt

|

Két férfit letartóztattak, mert az osztrák belügyminisztérium szerint terrortámadást terveztek a koncerten.

Hirdetés

Taylor Swift három bécsi koncertjének szervezői ma éjjel lemondták az eseményeket, miután a hatóságok bejelentették, hogy letartóztatások történtek egy tervezett terrortámadással kapcsolatban. Swift csütörtökön, pénteken és szombaton lépett volna fel az osztrák főváros Ernst Happel stadionjában.

Az esemény szervezője, a Barracuda Music Instagram posztban közölte, hogy nincs más választásuk, mint lemondani a három tervezett koncertet mindenki biztonsága érdekében.

Hirdetés

Az osztrák hatóságok szerdán két feltételezett szélsőségest tartóztattak le, egyikük egy bécsi esemény, elvileg Taylor Swift koncertje elleni támadást tervezett. A 19 éves első számú gyanúsítottat Ternitzben, Bécstől délre tartóztatták le, a másik személyt pedig az osztrák fővárosban.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója szerint a hatóságok tisztában voltak a lehetséges támadás előkészületeivel. Ruf elmondta, hogy a 19 éves gyanúsított hűségesküt tett az Iszlám Államnak, és hogy az osztrák állampolgár az interneten radikalizálódott. A férfi otthonában vegyi anyagokat is lefoglaltak a hatóságok.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)