Hirdetés

Sorozat készül a Van Helsing alapján

|

A néhány éve tervezett film helyett egy tévés produkciót kapunk a CBS-től.

Hirdetés

Bram Stoker nemcsak Drakulát adta a világnak 1897-es könyvével, hanem annak ellenfelét, Abraham Van Helsinget is, aki - a grófhoz hasonlóan - számos adaptációt kapott a megalkotása óta. A legismertebb ezek közül valószínűleg a 20 éve bemutatott filmváltozat, amiben Hugh Jackman keltette életre a karakter egy változatát, Gabriel Van Helsinget, ám a mozipénztáraknál nem szerepelt úgy, hogy megérje folytatni (160 millió dolláros büdzséből 300 milliót hozott).

Az azóta eltelt évek során láthattuk többek között animációs formában (például a Hotel Translyvania szériában), sorozatként is (legutóbb a 2019-ben elrajtolt és 5 évadot megélt Van Helsingben, ahol Kelly Overton játszotta a címszereplőt), és videojátékként is (a hazai NeocoreGames által fejlesztett The Incredible Adventures of Van Helsing I-III), azonban újabb mozifilm csak nem akart készülni. Noha 2020-ban kiderült, hogy a Universal Pictures össze szeretne egy ilyet hozni Julius Averyvel (Overlord) a rendezői székben, és James Wan produceri támogatásával, a projektből azóta sem lett semmi. Avery tavaly adott egy rövid helyzetjelentést, miszerint még mindig tervezik megcsinálni. 

Hirdetés

A CBS azonban beelőzheti a Universalt, mivel készül nála egy sorozatváltozat, amelynek jogait állítólag egy heves licitháború során szerezte meg. A modernizált sztoriban ismételten az eredeti karakteré, Dr. Abraham Van Helsingé lesz a főszerep, akinek a főhadiszállása ezúttal New Yorkban lesz, ahol egyedülálló elméjét arra használja, hogy FBI-ügynök exével, Mina Harkerrel együtt dolgozva megoldja a város leghátborzongatóbb ügyeit. Ha a konepció hasonlít a szintén a CBS-en futott Sherlock és Watsonra (Jonny Lee Miller és Lucy Liu főszereplésével), az nem véletlen, ugyanis a sorozat executive producere az Rob Doherty, aki a Sherlock és Watson egyik alkotója. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A CBS-es Van Helsing sorozatot Jonathan Lee írja, aki a Netflix és a BBC közelgő drámasorozatát, a Lockerbie-t is jegyzi, és egyébként a Deadline jelentése szerint abszolút nem unatkozik, hiszen ezek mellett Sterlin Harjóval (A rezervátum kutyái) együtt készít egy Las Vegas-i rablásról szóló szériát az FX számára, valamint Eric Roth-tal közösen adaptálja High Dive című könyvét.

Egyelőre nem tudni, hogy ki lehet a két főszereplő, ahogyan azt sem, hogy a CBS mikor tűzheti műsorára a modernizált Van Helsinget, de a kérdés adja magát: nektek bejön ez a koncepció?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)