Hirdetés

Rommá nyerte a 2024-es kreatív Emmy-díjátadót a Shōgun

|

Kétszer annyi díjat vihetett haza, mint a lista második helyezettje.

Hirdetés

A hétvégén lezajlott az idei kreatív Emmy-gál, ahol számos szobrot osztottak ki, összesen 49 kategóriában hirdettek győztest. Ez a díjátadó nem keverendő össze a Primetime Emmy-vel, ami a főműsoridős programok legfontosabb kategóriáit takarja, itt azért jellemzően "kisebb" kategóriákat díjaznak, például a legjobb mellékszereplők, illetve különböző kreativitáshoz kapcsolódó momentumokat jutalmaznak (a gála elnevezése miatt nem túl meglepő módon).

Teljesen egyértelmű, hogy abszolút bajnok az FX tévécsatorna sorozata, a Shōgun lett, ami összesen 14 díjat nyert el, míg a második helyezett A mackó "csak" 7-et. Hat jutott egyébként a Saturday Night Live című műsornak, ezzel a dobogó harmadik helyére tudott felállni.

Hirdetés

A forgalmazók képzeletbeli versenyét is az FX nyerte egyébként, összesen 27 díjjal, a Netflix 18-at, az Apple TV+ pedig 15-öt kapott. 

A Shōgun teljesítménye tényleg egészen elképesztő, korábban a gála történetében még sosem volt olyan tévésorozat, ami egyetlen díjátadón ennyi szobrot kapott volna. A széria többek között megnyerte a legjobb operatőr, a legjobb vágás és a legjobb vendégszereplő díját is dráma kategóriában. Jól mutatja azt, hogy mennyire brutális a 14 díj, hogy tavaly a The Last of Us 8 szoborral nyerte meg a kreatív Emmyt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)