Hirdetés

Reagált a Take-Two fejese a Borderlands film gyalázatos pontszámaira, de igazából a bevétel miatt kellene aggódnia

|

Strauss Zelnick ügyvezető elmondta, hogy mit gondol az Eli Roth rendezte élőszereplős feldolgozásról.

Hirdetés

Nemcsak adaptációként, hanem a saját lábain megálló filmként is megbukott a Magyarországon forgatott Borderlands a kritikusok szerint, és miután megnéztük, mi sem találtunk semmit a feldolgozásban, amit pozitívumként lehetne felhozni. Persze nem feltétlenül azon múlik egy film sikere, hogy hány ponton áll a Metacriticen vagy a Rotten Tomatoeson, sokkal fontosabb, hogy sikerül-e becsalogatnia a nézőket a vetítésekre, akik utána remélhetőleg elégedetten távozzanak.

Innen közelítette meg a kérdést Strauss Zelnick, a Take-Two ügyvezetője is, azé a vállalaté, amelyik a 2K Games márkanév alatt kezdettől fogva a Borderlands kiadója volt, a Gearbox felvásárlását követően pedig már a franchise teljes jogú tulajdonosa is. Zelnick, akinek egyáltalán nem ismeretlen a filmszakma (1989 és 1993 között a 20th Century Fox elnöke és vezérigazgatója volt), az amerikai IGN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy az embereknek esélyt kellene adniuk a filmnek.

"Sokan dolgoztak rajta, és keményen. A mögötte lévő szellemi termék fenomenális, a színészek bámulatosak, úgy gondolom, hogy a látványa és a hangulata fantasztikus. Szóval lássuk, mit mond róla a közönség."

Hirdetés

Nos, mint tudjuk, a közönség kétféleképpen szokta kifejezni véleményét: azzal maga is pontoz, ahol csak lehet, valamint azzal, hogy jegyet vesz, illetve nem vesz. Ami az utóbbi illeti, jelenleg úgy fest, hogy inkább afelé hajlanak az emberek, hogy jobban is el tudják költeni a jegy árát, mivel a körülbelül 110-120 millió dollárból készült Borderlands az első napján 4, azaz négy milliót kapart össze a mozikban. Hétfő reggelre ennél már nyilván magasabb lesz az összeg, de kétséges, hogy elérheti-e az elemzők által jósolt 8 és 16 millió dollár közötti összeg maximumát. Ami egyébként szintén rettenetes nyitást jelentene, a kritikai kudarc mellé masszív veszteséget is előrevetítve.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)