Hirdetés

Piszok nehéz feladat lesz a Magic: The Gathering tévésorozatos adaptálása

|

Kemény fába vágta a közmondásos fejszéjét a Netflix, amikor úgy döntött, hogy sorozatot csinál a Magic: The Gathering kártyajátékból.

Hirdetés

A Magic: The Gathering tévés adaptációja egy ambiciózus és kihívásokkal teli vállalkozás, amelynek sikerét számos tényező befolyásolja. A Magic kártyajáték immár 30 éves múltra tekint vissza, számtalan karakterrel, világgal és történetszállal, amelyek közül sok nem koherens, és csak az utóbbi években kezdett egy központi szereplőgárda köré szerveződni. Így a sorozat készítőjének, Terry Matalasnak, nem lesz egyszerű dolga, hogy egy összefüggő, érthető történetet alkosson ebből az óriási anyagból.

A projekt már 2019-ben bejelentésre került, és az eredeti terveket a Russo testvérek vitték volna tovább, majd Jeff Kline dolgozott rajta, aki még Brandon Routhot is leszerződtette Gideon Jura szerepére. Most, hogy Matalas vette át a stafétát, a Netflix bejelentette, hogy a sorozat mégis megvalósul, annak ellenére, hogy sokan lemondtak róla.

A Magic adaptálása azért különösen nehéz feladat, mert rendkívül sokféle világot és témát ölel fel. A kártyajáték világában a különböző síkok (planes) és helyszínek gyorsan változnak, és minden egyes új szett más-más környezetbe helyezi a történetet. Például a Thunder Junction egy vadnyugati világ, Kamigawa japán ikonográfiákat dolgoz fel, míg Kaldheim a viking mitológia ihlette világ. Ezzel szemben Ravnica egy hatalmas városvilág, amelyet színekhez kötött céhek uralnak. Az ilyen sokféle világ nehezen illeszthető össze egyetlen koherens sorozatba anélkül, hogy a nézők eltévednének a folyamatosan változó környezetek között.

Hirdetés

A sorozat valószínűleg a Planeswalkerekre fog koncentrálni, hiszen ők alkotják a Magic központi karaktereit, akik képesek a különböző síkok között utazni. Azonban a Planeswalkerek száma is jelentősen megnőtt az évek során, így nehéz kiválasztani, melyik karakter(eke)t érdemes középpontba helyezni. Az eredeti öt ikonikus Planeswalker - Ajani, Jace, Liliana, Chandra és Garruk - közül kettő, Ajani és Chandra már biztosan szerepelni fog. Matalasnak azonban választania kell, hogy melyik történetet és ellenséget állítja a középpontba. A Magic világa tele van ikonikus gonoszokkal, mint a phyrexiai praetorok vagy az eldrazi szörnyek, és a Nicol Bolashoz hasonló karakterek sem hiányozhatnak.

A sorozat készítői előtt álló kihívás tehát az, hogy megtalálják az egyensúlyt a Magic hatalmas univerzumának bemutatása és a koherens történetvezetés között. Egyetlen világra koncentrálni azt jelentené, hogy a nézők kimaradnak a Magic egyéb fontos részeiből, míg túl sok világ bemutatása összezavarhatja a történetet. Ahhoz, hogy a sorozat sikeres legyen, valószínűleg egy központi narratívára kell koncentrálni, amely később spin-offok vagy új évadok révén bővíthető.

Bár a projekt még mindig tele van bizonytalanságokkal, reménykedhetünk abban, hogy a Matalas vezette csapat képes lesz egy olyan sorozatot létrehozni, amely a Magic univerzumának méltó adaptációja lesz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)