Hirdetés

Párizs 2024 a mémek olimpiája lett, és ezért Snoop Doggnak is hálásak lehetünk

|

Temérdek emlékezetes pillanattal lettünk gazdagabbak idén nyáron az olimpiának köszönhetően, ennek egy része pedig masszívan mémesedett is.

Hirdetés

Vasárnap este hivatalosan is véget ért a párizsi olimpia, a záróünnepségen maga Tom Cruise hullott alá a Stade de France tetejéről, majd indult útnak az olimpiai zászlóval a következő, vagyis 2028-as játékok helyszínére, Los Angelesbe. Magyar sikerekből, emlékezetes pillanatokból és persze botrányokból sem volt hiány ezen az olimpián - mi értelemszerűen a hazai sportolók kiváló teljesítményéért örvendezünk. 

És bizony akadt nem egy olyan mozzanata is a párizsi versenyeknek, amiket az internet világa azonnal mémesített, és tele lett velük az összes közösségi portál, millió és egy Facebook-posztban vagy TikTok-videóban találkozhattunk velük. Mi most ezek közül szedtük össze a kedvenceinket.

Törpapa, avagy Dionüszosz

A legnagyobb botrányok egyik mindenképp az olimpia megnyitóünnepsége volt, ennek egy szegmense ugyanis nagyon sok mindenkit felháborított. Többek értelmezése szerint az utolsó vacsora kifigurázását, kigúnyolását láthatták a nézők, de a szervezők magyarázata szerint korántsem erről volt szó. Akiről tehát azt hitték az emberek, hogy egy kékre pingált Jézus Krisztus, az igazából nem más, mint a bor és a mámor görög istene, Dionüszosz.

Hirdetés

Nos, hiába gondolták így a szervezők, a mémek szerint ugyanis valójában a Hupikék Törpikék bölcs vezetője, Törpapa tette tiszteletét az olimpián.

@ula_tzi PARIS OLYMPICS 2024 #olympics #olympics2024 #lol #haha #wtf #wth #paris2024 #parisolympics #olimpiada #olimpiada2024 ♬ smurf theme song - rae

Mémesített sportlövők

Több sportlövő is internetes sztárrá vált az olimpiának köszönhetően, de teljesen más okokból. Kim Yeji kapcsán különböző cyberpunk tematikájú mémek születtek, tekintettel a dél-koreai egyedi szemüvegére és testtartására. Sokaknak rögvest a Cyberpunk 2077 vagy valamelyik Metal Gear játék jutott eszébe, a mémek pedig csak úgy záporoztak.

Honfitársa, Choe Dae-han hasonló bánásmódban részesült, a török lövész, Yusuf Dikeç viszont épp azért lett közönségkedvenc, mert nem viselt semmiféle segédeszközt, egyedi szemüveget, csak végtelenül lazán, zsebre dugott kézzel lőtt - és így lett olimpiai ezüstérmes. 

Miután tökéletes, akcentus nélküli angollal kezdett interjúkat adni, az is elterjedt róla az interneten, hogy korábban titkos ügynök vagy bérgyilkos lehetett - a netezők fantáziájának tényleg semmi sem szabhat határt.

Magasugró, pár centi plusszal 

Anthony Ammirati végtelenül szerencsétlen módon búcsúzott a versenyektől, a 21 éves francia magasugró ugyanis (nincs ezen mit szépíteni) a sorsdöntő ugrásnál térdével megrezegtette, majd saját péniszével verte le a lecet. Ammirati 2022-ben aranyérmet nyert az U20-as atlétikai világbajnokságon, most is az aranyat vette célba, és elmondása szerint életében először végre teljesen stresszmentesen tudott nekivágni a versenynek. 5,7 méteres magasságban aztán pár plusz centi jelentette számára a bukást - és persze ezzel párhuzamosan a hírnevet és a mémeket.

A puskalábú ausztrál breaktáncos

A párizsi volt az első olimpia, ahol a versenyszámok között felbukkant a breaktánc is, és könnyen lehet, hogy ez egyben az utolsó alkalmat is jelenti, mivel már hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy 2028-ban, Los Angelesben nem fogjuk viszontlátni ezt a sportot (avagy művészeti formát). Hiába gondolnánk, ehhez tehát végül nem járult hozzá Rachael Gunn, avagy Raygun, rendhagyó, avagy hírhedt előadása, már korábban megszületett a döntés. Ettől még persze Gunn feledhetetlen marad. 

Az ausztrál táncos egészen konkrétan nulla ponttal tért haza Párizsból, és ha láttátok egyedi gyakorlatait, akkor valószínűleg pontosan értitek, miért. Gunn egyébként azt nyilatkozta, hogy egyedi, teljesen saját kútfőből kipattant mozdulatai néha betalálnak a zsűrinél, máskor pedig nem - most az utóbbi eset állt fenn. Az ausztrál olimpiai csapat kapitánya teljes mellszélességgel kiállt Gunn mellett, de ez az internet népéről már nem mondható el.

A hozzá kapcsolódó legtöbb mém azzal viccelt, hogy breaktánca pontosan olyan, mint mikor egy kisgyerek odaszalad a szüleihez "apa, anya, most figyeljetek, nézzétek meg, mit tudok!" felkiáltással, az ezt követő performansz pedig úgyszintén megegyezik azzal, amire egy ilyen gyerkőctől számíthatunk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A legcukibb éremharapás

A kínai tornász, Zhou Yaqin nagyon meglepődött, amikor a dobogón mellette álló két olasz versenyző (régi szokás szerint) ráharapott saját érmére, pár pillanatig egyáltalán nem tudta kezelni a helyzetet, láthatóan azon agyalt, hogy vajon neki is ugyanígy kellene-e tenni. 

Végül aztán úgy határozott, hogy megpróbálja utánozni őket, de ez nem sikerült tökéletesen, gyakorlatilag csak a szája elé tartotta saját érmét - elképesztően aranyos módon.

Lennon békét teremt

A legszívmelengetőbb pillanatot a női strandröplabdatorna döntője hozta el, amelyet Kanada vívott Brazília ellen. A kanadaiak 11-7-es brazil vezetésnél pontot szereztek, majd a két csapat heves és hosszú szóváltásba kezdett. A játékvezető még büntetést is kénytelen volt kiosztani, és nagyon úgy tűnt, hogy alaposan megorroltak egymásra a játékosok. Aztán hirtelen minden egyből megoldódott, mikor a DJ berakta az Imagine-t John Lennontól. A röplabdások ezt a dalválasztást nem tudták mosoly nélkül kibírni, és egyébként végül az éremátadón már ment az ölelkezés is.

Snoop Dogg minden megmozdulása

Végezetül mindenképp ki kell még emelünk Snoop Doggot, akit az NBC tévécsatorna szerződtetett, hogy vegyen részt az olimpián, ő pedig feledhetetlen pillanatok sokaságával ajándékozta meg a nézőket. Nem vette fél vállról a feladatot, gyakorlatilag ő volt az olimpiai élő kabalafigurája, aki egy csomó eseményen felbukkant, saját kitűzőt is kapott, és ahogy alább ti is láthatjátok, a lovakkal is meglehetősen belsőséges viszonyt ápolt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)