Hirdetés

Óriási siker az Alien: Romulus, jön is a folytatás

|

Az Alien franchise második legnagyobb bevételét hozta össze a Budapesten forgatott sci-fi horror.

Hirdetés

2017-ben kezdődött, és csak két évvel később zárult le a Fox akvizíciójának folyamata, de a Disney nem ugrott azonnal fejest az így megszerzett kincsesládába, és úgy tűnik, hogy az óvatosság mind a Predator, mind az Alien franchise-ok esetében kifizetődött. Ami a földönkívüli trófeavadászokat illeti, a 2022-ben a Hulun (nálunk a Disney+-on) debütált előzményfilm, a 18. századba helyezett Préda sikere nemcsak annak esetleges folytatása, valamint az azóta már hivatalosan is bejelentett Predator: Badlands előtt egyengette az utat, hanem további Predator projektek számára is kinyitotta az ajtót, beleértve egy újabb Alien vs. Predator corssovert.

És ha már szóba kerültek a savas vérű xenomorfok, akkor mindenképpen ki kell térnünk az idén nyáron bemutatott Alien: Romulusra is, amely nemcsak a kritikusokat nyerte meg magának, de elég nézőt is ahhoz, hogy a befektetés többszörösen megtérüljön. Fede Álvarez 80 millió dollárból forgatott sci-fi horrorja 350,8 milliót szedett össze a mozikban, aminél csak a Prometheus jutott messzebb (403,4 millió dollár).

Hirdetés

Ezek után több, mint furcsa lenne, ha a Mickey egeres vállalat alá tartozó 20th Century Studios nem szorgalmazná a folytatás elkészítését, és nem is kellett csalódnunk, Steve Asbell, a stúdió elnöke minden kétséget eloszlatott az Alien: Romulus életben maradt szereplőinek jövőjét illetően a The Hollywood Reporternek nyilatkozva.

"Pillanatnyilag a folytatás ötletén dolgozzuk ki. Még nem állapodtunk meg mindenben Fedével, de meg fogunk, és van egy elképzelése, amin dolgozunk. A Cailee Spaeny és a David Jonsson alakította túlélők, Rain és Andy igazi fénypontjai voltak a filmnek. Szóval mindig arra gondolok, hogy hol, milyen helyzetben szeretnék őket látni a nézők legközelebb. Tudjuk, hogy lesznek majd alienek és nagyszerű horrorisztikus díszletek. De mindkettejüket megszerettem, és látni akarom a történetüket is."

Noha Asbell szavai alapján mind a stúdió, mind a rendező elkötelezettnek tűnik a folytatás mellett, a megvalósítás még akkor is éveket vehet igénybe, ha már holnap aláírnak minden szükséges papírt. A rajongóknak viszont addig sem kell nélkülözniük a xenomorfok társaságát, mivel 2025-ben debütál a franchise első élőszereplős sorozata a Fargón és a Légión edződött Noah Hawley felügyelete mellett. Az Alien: Earth-ben egy fiatal nő (Sydney Chandler) és egy maroknyi katona kerül szembe a tökéletes organizmussal, miután egy űrhajó lezuhan a Földre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)