Hirdetés

Nem várt sikert aratott a Twisters: Végzetes vihar

|

A nyári blockbusternek sikerült magasan felülmúlnia a korábbi visszafogott becsléseket.

Hirdetés

Nemrégiben került mozikba az 1996-os katasztrófaeposz, a Twister önálló folytatása (sokak szerint remake-je, szellemi utódja), a Glen Powell nevével fémjelzett Twisters - Végzetes vihar, ami egy kellemes nyári blockbusternek ígérkezett. Az előzetes becslések sem láttak nagyon többet az agykikapcsolós moziban: többnyire 50-55 millió dollár körüli bevételt jósoltak a szellemi örökösnek, ám mint kiderült, a film az Egyesült Államokban várakozáson felül teljesített.

A Twisters nyitóhétvégéjén 80,5 millió dollárt hozott a konyhára Észak-Amerikában, amivel az év harmadik legjobb nyitását produkálta - egyedül az Agymanók 2 (154 millió dollár), illetve a Dűne: Második rész (82 millió dollár) tudta beelőzni.

Hirdetés

Az elemzők szerint nagy szerepet játszott a kiemelkedő jegyeladásokban a film pozitív kritikai fogadtatása, illetve a közönség kiemelkedő értékelése (CinemaScore-on például "A-" minősítést kapott). Minden bizonnyal az is sokat nyom a latban, hogy többen már csak a nosztalgia miatt jegyet váltottak rá, de persze az sem elhanyagolandó tény, hogy olyan friss, feltörekvő arcok kaptak szerepet a filmben, mint Glen Powell és Daisy Edgar-Jones.

"Ez a tökéletes nyári szórakozás. Lényegében ugyanazt a pusztítást látjuk, amit az első alkalommal, csak 28 évvel később, a látvány, a speciális effektek és a díszletek pedig nagyobbak és jobbak."

- fogalmazott a nem várt sikerrel kapcsolatban David A. Gross, a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó cég vezetője.

A Twisters: Végzetes vihar gyártása nagyjából 155 millió dollárba került (marketingköltségeket nem számítva), globálisan pedig eddig 123,2 millió dollárt termelt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)