Hirdetés

Nem sok jót jósolnak Pedro Pascalnak a Gladiátor 2 első képei

|

Ridley Scott történelmi filmeposza lesz az év egyik legdrágább filmje.

Hirdetés

Hogy kell-e folytatni az öt Oscar-díjjal jutalmazott Gladiátort, jó kérdés, ki-ki döntse el maga. Mindenesetre Ridley Scott már 2003-ban, három évvel a premier után előállt egy forgatókönyvvel, de abból éppúgy nem lett semmi, ahogy az utána következő változatokból sem. Számos át- és újraírás után David Scarpa (A világ minden pénze) szkriptje lett a befutó, ez alapján kezdődött el a forgatás tavaly a főszerepben az immár felnőtté cseperedett Lucius Verust megformáló Paul Mescallal (Volt egyszer egy nyár, Normális emberek). A stábhoz világsztárok (Denzel Washinton, Pedro Pascal), visszatérő szereplők (Connie Nielsen, Derek Jacobi) és ígéretes pályafutás előtt álló ifjú tehetségek (Joseph Quinn, Fred Hechinger) csatlakoztak.

A Máltán keresztül óriási ( közel 47 millió eurós) adókedvezménnyel megtámogatott produkció büdzséjét eredetileg 165 millió dollárra lőtte be a Paramount, de sajtóhírek alapján ennek időközben közel a duplájára, 310 millióra emelkedtek a költségek. A stúdió szerint is növekedtek a költségek, de sikerült 250 millión belül maradniuk.

Hirdetés

Maga a történet Maximus egykori szerelme, Lucilla felnőtté cseperedett fiára, a néhai Marcus Aurelius unokájára fókuszál, aki egykoron a császári trón várományosa volt. Ez azonban már a múlt, ehelyett Lucius Rómától távol, Numidiában telepedett le a feleségével és a gyermekével, ám az idillnek véget vetnek Marcus Acacius (Pedro Pascal) csapatai. A római generális rabszolgasorba veti az elhurcolt férfit, aki Maximus példájából erőt merítve gladiátorként dacol az ifjú társuralkodók, Caracalla és Geta hatalmával.

A Vanity Fair exkluzív képei alapján Luciusnak lesz lehetősége a revansra, és bizonyára sokan emlékeznek még, mi történt, amikor Pedro Pascal legutóbb páncélt öltött, fegyvert ragadott, és párharcra vállalkozott. Most is hasonló kimenetelre számítunk, és erről előreláthatóan novemberben meg is győződhetünk. A brit premier november 15-án, az amerikai november 22-én esedékes, így a hazai bemutató is e körül várható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)