Hirdetés

Nem is volt a forgatókönyvben a Sárkányok háza 2. évadának fontos csókja

|

Az HBO franchise-a ezúttal nem egy ottfelejtett pohárral hívta fel magára a figyelmet.

Hirdetés

A Sárkányok háza jelenleg a magyar Max legfelkapottabb tartalma a 2. évadnak köszönhetően, amely uralja a streamingszolgáltatás toplistáját, a rajongók pedig epizódról epizódra izgulhatnak azért, hogy mi következik legközelebb - a hetedik rész például vérfürdővel csábít. Történt azonban izgalmas esemény a hatodik felvonásban is, amely a történet két központi szereplője között zajlott le. 

A Trónok harca előzménysorozata kiemelt figyelmet fordít Emma D'Arcy és Olivia Cooke karaktereire, Rhaenyrára és Alicentre, illetve a közöttük húzódó ellentétre, noha mindketten küzdenek azzal, hogy nőként boldoguljanak egy patriarchális világban, csak éppen más nézőpontot képviselnek. Az ő történetük a show lényege, és az adaptáció lehetővé teszi, hogy a sorozat olyan módon mélyítse el őket, ahogyan azt a könyv sem. Ilyen elem volt Alicent és Rhaenyra találkozása, valamint felfedezhetjük Rhaenyra egy, az alapanyagban nem szereplő aspektusát is. 

Hirdetés

Rhaenyra és a királynő megbizható tanácsadójává avanzsáló Mysaria (Sonoya Mizuno) kölcsönösen tisztelik egymást és osztoznak elszigeteltségükben, illetve fájdalmukban, a 2. évad 6. epizódjának végére pedig annyira közel kerülnek egymáshoz, hogy Rhaenyra odahajol és megcsókolja őt. Ez a gyengéd, érzelmes pillanat azonban eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, az utolsó pillanatban jutott eszükbe - mondta el Mizuno a Vulture-nek: 

"Nem csókként volt megírva. Úgy szerepelt, mint egy intim pillanat, amit megzavartak, és nem tudtuk, hogy hova fog ez a jelenet vezetni. Emma és én mindketten erősen éreztük, hogy nem akarjuk, hogy ez bármilyen módon queer-csali legyen, és hátrébb akartunk lépni, letudni a dolgot. De egyszerűen úgy éreztük jónak, ha egy csók lesz."

Mizuno szerint amikor Mysaria megmutatja a sebezhetőségét azzal, hogy elmeséli a történetét, Rhaenyra csak át akarja ölelni, mert szenvedélyes és empatikus nő, de olyan gyönyörű volt az ölelés, hogy természetesen következett belőle a csók. Ez és annak megerősítése, hogy Rhaenyra biszexuális, még összetettebbé teszi a kapcsolatát Alicenttel, de ennek feltérképezése még várat magára. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)