Hirdetés

Neil Gaimant szexuális erőszakkal vádolják, mindkét esetet tagadja

|

A Sandman, az Amerikai istenek és az Elveszett próféciák írójának tetteiről ketten tanúskodnak.

Hirdetés

Neil Gaiman, több közismert történet íróját nemrég súlyos vádak értek. A történetek a Tortoise Media négy részes podcastjában (Master: the Allegations Against Neil Gaiman) kerültek felszínre, ahol két nő is "kemény és degradáló" szexuális erőszakról beszélt.

Az első személy, a 23 éves Scarlett dajkaként gondoskodott Gaiman gyermekéről. Scarlett állítása szerint az író 2022 februárjában erőszakoskodott vele néhány órával a találkozásuk után, Gaiman új-zélandi otthonának fürdőjében.

Hirdetés

Gaiman tagadja a vádakat. Elmondása szerint Scarlett és ő csak ölelkeztek és csókolóztak a fürdőben, maga az affér mindössze három hétig tartott, és sosem került sor tényleges szexuális aktusra. Scarlett nyilatkozata szerint bár a kapcsolatuk közös konszenzuson alapult, az író a nő beleegyezése nélkül erőszakos és fájdalmas, penetratív szexuális aktusokra is rákényszerítette őt. Egy alkalommal a fájdalom annyira erős volt, Gaiman pedig annyira erőszakos, hogy Scarlett elvesztette az eszméletét.

"A fájdalom leírhatatlan volt. Amikor megkértem hogy hagyja abba, akkor csak nevetett, azt mondta, hogy büntetést érdemlek, és az övét használta rajtam."

A második nő, aki csak K néven mutatkozott be, 18 éves volt, amikor megismerkedett Gaimannel 2003-ban, egy floridai aláíró eseményen. K állítása szerint akkor kezdődött a kapcsolatuk, amikor ő 20 éves volt, az író pedig a 40-es éveinek közepében járt. A kapcsolatuk során a nőt többször is erőszakos és fájdalmas szexben részesítette az író, amit ő "se nem élvezett, se nem akart". Ezek között az alkalmak között előfordult egy olyan eset is, amikor a hölgy húgyúti fertőzésben szenvedett, és K sikoltozott a fájdalomtól. Gaiman ezt is tagadta, és a Tortoise-nek adott interjújában felkavarónak tartotta a vádat.

K nem tett feljelentést, de Scarlett beküldött egy panaszt az új-zélandi rendőrségre 2022 októberében. A Tortoise-nek adott válaszában Gaiman elmondta, hogy a rendőrség nem kereste fel őt az ügy miatt, annak ellenére sem, hogy felajánlotta együttműködését. Gaimain szerint a szervek nem folytatták a nyomozást, mivel nem volt elég alap hozzá. A rendőrség azonban már mást válaszolt a Tortoise újságírójának:

"Többször is megkíséreltünk beszélni az ügyben érintett személyekkel, és az ezzel kapcsolatos munkánk a továbbiakban is folytatódik."

Gaiman képviselői egyelőre nem válaszoltak a sajtó további megkeresésére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)