Hirdetés

Nagyon sokba kerül a Marvelnek Robert Downey Jr. és a Russo fivérek visszatérése

|

Vastagon fogott a toll a csekkfüzeten, a Vasember után Doctor Doomot is eljátszó színész, valamint a legsikeresebb Marvel filmek rendezői egy vagyont keresnek az új megállapodással.

Hirdetés

Vitán felül a Marvel szolgáltatta a hétvégén lezajlott San Diego Comic-Con legnagyobb szenzációját azzal, hogy bejelentette, Robert Downey Jr. ismételten szerepelni fog a 2008 óta folyamatosan bővülő, élőszereplős és animációs sorozatokkal is megtámogatott filmes univerzumában. Ráadásul Vasember páncélja helyett egy ikonikus főgonosz, Doctor Doom jellegzetes álarcát ölti magára az ötödik Bosszúállók moziban, a 2026 májusában érkező Avengers: Doomsdayben (hogy ez miként is lehetséges, arról itt írtunk bővebben), valamint az egy évvel utána következő Avengers: Secret Warsban.

Megerősítést nyert továbbá, hogy a Marvel a rendező(k) személyét illetően is biztosra ment, azt az Antony és Joe Russót bízta a két londoni forgatás levezénylésével, akiknek az MCU eddigi legnagyobb bevételt hozó produkcióit köszönheti. Emlékeztetőül: a Bosszúállók: Végjáték 2,799 milliárd dollárt szedett össze a mozikban, amelyet a Marvel örökranglistán a Bosszúállók: Végtelen háború követ 2,052 milliárddal, de az Amerika Kapitány: Polgárháborúnak (1,153 milliárd dollár) és az Amerika Kapitány: A tél katonájának (714,4 millió dollár) sem kell szégyenkeznie a bevétele miatt.

Hirdetés

Az már csak rendezvény után derült ki, hogy az alapemberek visszatérésének komoly ára volt, ráadásul Robert Downey Jr. egy fontos feltételt is szabott. A Varietynek egy bennfentes elárulta, hogy a friss Oscar-díjas színész nem vállalta volna el Doctor Doom szerepét, ha a Marvel nem szerződteti a Russo fivéreket. A rendezőpáros markát a két produkcióért 80 millió dollár üti, s bár tetemes gázsijukat nem egészíti a nyereségből vagy a bevételből származó részesedés, bónuszra számíthatnak, ha a mozis bevételek átlépik a 750 millió dollárt, majd újabb extrára, ha az egymilliárdot is.

A filmes szaklap úgy tudja, Robert Downey Jr. náluk is többet szakít majd, bár konkrét összeget nem nevezett meg. Emellett a színésznek privát repülőgép használatát, biztonsági személyzetet és saját lakókocsitábort garantált a stúdió. E szerződésnek köszönhetően még sokáig Robert Downey Jr. marad az MCU legjobban fizetett sztárja, aki iparági források szerint eddig 500 és 600 millió dollár közötti összeggel növelhette a vagyonát Tony Stark megformálásával.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)