Hirdetés

MrBeastet és az Amazont is beperelték a Beast Games show versenyzői

|

A játékosok többek között szexuális zaklatás és embertelen bánásmód miatt vinnék bíróságra az ügyet.

Hirdetés

Hatalmas botrány robbant ki a Squid Game vetélkedő miatt, a résztvevők brutális körülményekről számoltak be és kártérítést követeltek a Netflixtől: olyan versenyző is volt, aki szerint az illetékesek azt szerették volna, ha szexelnek a játékosok (mindez nem riasztotta el a vállalatot attól, hogy berendelje a 2. évadot). A YouTube királyának számító MrBeast azt nyilatkozta tavaly, hogy szívesen segített volna összehozni a show-t, ha felkérik, a dolog pikantériája pedig az, hogy saját műsorát, a Squid Game-re hajazó Beast Games-t is hasonló botrányok kísérik.

A show lényege az, hogy 2000 versenyzőt ereszt egymásnak, és csakis egyikük viheti el az 5 millió dolláros fődíjat. Ez papíron jól hangzik, a Variety beszámolója alapján azonban öt meg nem nevezett résztvevő csoportos keresetet nyújtott be Jimmy Donaldson, azaz MrBeast, és az Amazon ellen. 

Hirdetés

A szeptember 16-án, a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságra benyújtott kereset szerint a résztvevőket nem fizették ki rendesen, nem kaptak megszakítás nélküli étkezési és pihenőszüneteket, folyamatosan érzelmi stressznek tapasztaltak, megfosztották őket az orvosi ellátástól, az élelemtől, az alvástól és az alapvető higiéniához szükséges dolgoktól, a nőknek pedig ellenséges környezetben kellett boldogulniuk. Az öt versenyző azt követeli az Amazontól és MrBeast cégétől, hogy adják oda a ki nem fizetett béreket, költségeket és nyújtsanak pénzbeli kártérítést. 

A minden idők legnagyobb valóságshowjaként beharangozott Beast Games-t márciusban jelentették be, és az Amazon streamingszolgáltatására, a Prime Videóra szánják sorozat formában. A Time beszámolója szerint a forgatást július közepén kezdték meg, és a korábban bejelentett 1000 versenyző helyett végül 2000-en vettek részt benne, állítólag azért, hogy az első ezer kieséséről MrBeast YouTube-csatornájára forgassanak tartalmat, a maradék 1000 "túlélő" versenyét pedig a Prime Videón lehet majd nyomon követni. Ez is meg van említve a per irataiban, a játékosokat képviselő ügyvédek szerint bár a résztvevők a szerződés aláírásakor tudták, hogy egy hosszú és kihívásokkal teli versennyel néznek szembe, annál is durvább volt az egész, mint amire számítottak. 

"Több versenyző kórházba került, míg mások arról számoltak be, hogy fizikai és mentális problémáktól szenvedtek, miközben krónikus rossz bánásmódnak, lealacsonyításnak és - a női versenyzők esetében - ellenséges munkakörülményeknek voltak kitéve".

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az ügyvédek igyeneznek elérni a szexuális zaklatás megállapítását is, egy olyan állítólagos alkalmazotti kézikönyvre hivatkozva, amelynek címe: "Hogyan járhatsz sikerrel a MrBeast Productionnél", ebben pedig burkoltan az áll, hogy a fiúk bármit megtehetnek, amit csak akarnak a forgatás során, és hagyni kell őket, sőt segíteni a tartalomkészítésben. Egy névtelenül nyilatkozó nő ki is hangsúlyozta, hogy úgy bántak vele, mint a kutyával, vagy még annál is rosszabbul. 

A Time az egyik versenyzőtől kiderítette, hogy a kiesetteknek 1000 dolláros kompenzációt ajánlottak fel, de ezt állítólag elvették tőlük, amint bevonultak a színfalak mögé. A produkció azt ígérte, hogy a nyeremények később érkeznek meg az érintettekhez, de a név nélkül megszólaló résztvevő elmondta, hogy az azóta eltelt nagyjából egy hónap alatt nem kapták meg. A New York Timesnak viszont több játékos is elmondta, hogy azóta a produkció munkatársai felvették velük a kapcsolatot és felajánlották nekik az 1000 dollárt. A rossz körülményeket egyébként a New York Times is megerősítette a forrásaira hivatkozva, állítólag életveszélyes feladatokban kellett teljesíteniük, például egy drabális szikla csapatos megemelésében rázós körülmények között, de olyan is volt, amikor egy kötél fonódott valaki nyaka köré, de a stáb ezzel mit sem törődve azt kiabálta nekik, hogy húzzák tovább. Az is komoly problémát okozott, hogy a produkció előtt mindenkitől elvették a gyógyszereiket, és nem kapták meg őket időben, amikor szükség volt rá, így jártak olyanok is, akiknek inzulinra lett volna szükségük. 

Egyelőre sem MrBeast, sem az Amazon nem reagált a per hírére. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)