Hirdetés

Minden korábbinál látványosabb és hosszabb trailert kapott a Hunyadi sorozat

|

A Rise of the Raven hazai premierjének időpontja azonban továbbra is rejtély.

Hirdetés

Készültek már történelmi témájú alkotások Magyarországon saját erőből és nemzetközi koprodukcióban is, ám egyik sem gazdálkodhatott akkora költségvetésből, mint a Nemzeti Filmintézete által bőkezű 10,5 milliárd forintos támogatásban részesített Rise of the Raven. A 10 epizódos sorozat alapjául Bán Mór regényei szolgálnak, a történet csúcspontja pedig kétségkívül a Nándorfehérvári csata lesz, amelyben Hunyadi János vezényletével a hősies védők vereséget mértek a többszörös túlerőben támadó török hadra.

A magyar történelem egyik legeredményesebb hadvezérét Kádár L. Gellért alakítja, feleségét, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien játssza, de fontos szerepet kapott még a sorozatban Törőcsik Franciska, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Medveczky Balázs, Gálffi László, Gera Marina és Mátray László is.

Hirdetés

A magyar mellett olasz, török és német nyelvű dialógusokkal teletűzdelt előzetes Európa sorsát meghatározó ütközetek sorozataként hivatkozik a Hunyadi által megvívott harcokra, és ez cseppet sem túlzó, hiszen az Oszmán Birodalom karnyújtásnyira volt attól, hogy az egész kontinensen átgázoljon.

Azt továbbra sem tudni pontosan, hogy mikor láthatjuk a Rise of the Ravent, itthon a TV 2 tűzi majd műsorra, várhatóan valamikor 2025 tavaszán. Az első véleményekre azonban nem kell már sokat várnunk, mivel a világpremierre már október 22-án sor kerül Cannes-ban a MIPCOM televíziós szakkiállításon és vásáron.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)