Hirdetés

Mesterséges intelligencia terrorizál egy családot a Blumhouse új horrorjában

|

Nem először ereszti egymásnak a horrorra szakosodott stúdió az embert és a gépet.

Hirdetés

Aligha lehetne aktuálisabb a témaválasztás most, amikor a teljes technológiai szektor a nagy nyelvi modellekre és generatív algoritmusokra épülő AI-asszisztensek bűvkörébe került, és a vállalatok akkor is felokosítják termékeit, szolgáltatásaikat, ha a fogyasztók nem vágynak rá, vagy nem tudják, hogy vágynak rá. Arra ugyan kevés esélyt látunk, hogy miként A cápa tömegek kedvét vette el a tengerparti nyaralástól, úgy az Afraid is sokakat befolyásoljon a döntésében, de ne temessük előre.

A projekt mögött az elég komoly sikerrátával dolgozó (ennek az a titka, hogy a filmek büdzséjét alacsonyan tartják, így hamar meg is térülnek) Blumhouse áll, a játékipar felé is nyitó stúdió, amelynek olyan emlékezetes alkotásokat köszönhettünk az elmúlt években, mint a Tűnj el!, A láthatatlan ember, a Boldog halálnapot!, az Upgarde - Javított verzió,  a Fekete telefon, illetve az Öt éjjel Freddy pizzázójában.

Hirdetés

Chris Weitz (Az arany iránytű) rendezésében John Cho (Star Trek) és Katherine Waterston (Alien: Covenant) egy többgyermekes házaspárt alakítanak, akik egy új lakót üdvözölnek otthonukban, az AIA névre hallgató AI-asszisztens személyében. A készséges és barátságos segítőtárs a nap 24 órájában szemmel tartja a családot a kihelyezett szenzorokon keresztül, megfigyeli a szokásaikat, majd elkezd egyre feltűnőbben beleavatkozni a dolgaikba anélkül, hogy arra bárki kérné, egy ponton túl pedig már a gyilkosságtól sem riad vissza.

Bár sokat nem mutat belőlük az előzetes, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem csak AIA miatt kell aggódnia a "védelme alatt álló" családnak, hanem androidok is veszélyt jelentenek rájuk, a magát önállósító AI-asszisztens úgynevezett barátai.

Ha felkeltette a trailer az érdeklődéseteket, úgy kalkuláljatok, hogy az Afraid augusztus végén kerül a mozikba, az amerikai premier 30-ára esik.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)