Hirdetés

Meglepő, mennyi szöveget írtak az új Mad Max filmhez Furiosának

|

A színésznő nem beszél sokat George Miller új filmjében, de annál többet akciózik.

Hirdetés

Még csak most mutatták be a mozikban A majmok bolygója: A birodalmat, de már a következő nagy májusi premier is látótávolságba került, hiszen 23-án debütál a Mad Max: A harag útja előzményfilmje, a Furiosa, amelyben Charlize Theron karakterének múltját ismerhetjük meg. 

A korábbi nyilatkozatokból és kedvcsinálókból már egyértelművé vált, hogy George Miller újfent egy látványos, adrenalindús és elképesztő jelenetekkel teli filmet rendezett, amelyek között az ígéretek szerint lesz olyan is, amitől el fogjuk dobni az agyunkat

Hirdetés

Az viszont biztos, hogy a fiatal Furiosát alakító Anya Taylor-Joy nem sokszor szólal majd meg a film során. A The Telegraph George Millerről közölt cikket, amelyben bemutatta és egyúttal meg is szólaltatta a rendezőt. Ebből derült ki, hogy az ifjú Furiosának mindösszesen 30 sornyi szövege lesz a két és fél órás filmben, és azt is megtudhattuk, hogy miért: Miller filózófiája áll a háttérben, miszerint a párbeszéd lelassítja a dolgokat, amikor a film tempójának teljes sebességgel kellene pörögnie. A rendező hozzátette, hogy nagyra értékeli Buster Keaton és Charlie Chaplin klasszikus némafilmjeit, amelyekben nem volt szükség szavakra ahhoz, hogy értsük őket. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Reddit kutakodása alapján A harag útjában Maxnek 63, Furiosának pedig 80 sornyi szövege volt, így már be lehet lőni, hogy a 30 sor mennyire kevés. Miller a szavak helyett inkább az akciójelenetekre fókuszált, ahogyan azt röviden ki is fejtette a The Telegraph-nak. A korábban említett 15 perces jelenet esetében például - amit 78 napon keresztül, közel 200 kaszkadőrrel forgattak, és tartalmaz tűzzel hajtott ejtőernyőket is - nem használtak CGI-trükköket:

"Ki kellett találnunk, hogyan csináljuk meg a valóságban, mert az agy nagyon jól méri fel a fizikát. Ha ezeknek a járműveknek a mozgása nem teljesen valódi, a közönség sokkal kevésbé valószínű, hogy bármi mást is elhisz."

Május 23-án kiderül, hogy milyen lett a végeredmény. Ti meg fogjátok nézni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)