Hirdetés

Majdnem más lett Florence Pugh helyett az MCU új Fekete Özvegye

|

Az eredetileg kiszemelt színésznő ráadásul korábban egy másik marveles szerepre is esélyes volt.

Hirdetés

A 2021-ben megjelent Fekete Özvegy mozi bemutatása sok rajongó számára meglepő döntés volt a Marveltől. Natasha Romanoff, az egyetlen női tag az eredeti Bosszúállók csapatában végre saját filmet kapott, csakhogy a karaktert már korábban kiírták a történetből a Bosszúállók: Végjáték során. Így a film egy prequel lett, egy előzménysztori, amely időben az Amerika Kaptány: Polgárhábprú és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik, Romanoff múltjára fókuszálva.

A sztori olyan korábbi utalásokra épül, mint Dreykov lánya vagy a titokzatos budapesti küldetés, amelyeket az eredeti Bosszúállók-filmben említettek. Bár ezek eredetileg inkább arra szolgáltak, hogy Natasha karakterének mélységet adjanak, végül egy teljes film nőtt ki belőlük. A kaland viszont egy nagyobb átmenetre készített fel: a történet valójában Natasha és húga, Yelena Belova (Florence Pugh) kapcsolatára épít, és azt mutatja be, hogyan veszi át Yelena a Fekete Özvegy szerepet.

Hirdetés

Florence Pugh karaktere azóta egyre fontosabbá vált az MCU-ban. Nemcsak a Sólyomszem sorozatban tűnt fel, de a hamarosan érkező Mennydörgők* (Thunderbolts*) film egyik központi karaktere lesz, amelyben más Marvel antihősökkel együtt jelenik meg. Pugh drámai képességeinek csillogtatása mellett képes a könnyedebb, humoros jelenetekben is helytállni, amit a rajongók már most nagyra értékelnek. Pedig nem is ő volt az első választás Yelena szerepére: eredetileg az ír színésznőt, Saoirse Ronant szemelte ki a Marvel.

A színészválasztással kapcsolatos híreket Justin Kroll újságíró osztotta meg, aki szerint Ronan egyszerűen nem érdeklődik a Marvel univerzum iránt. Maga Ronan is kijelentette egy interjúban, hogy nem látja magát szuperhős szerepben. Ezzel ellentétben Florence Pugh kiváló választásnak bizonyult, hiszen megmutatta, hogy képes egyaránt komoly és szórakoztató lenni egy Marvel filmben.

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan

Saoirse Ronant egyébként már korábban is szerette volna a stúdió a Marvel szereplőgárdában látni. A Bosszúállók: Ultron kora tervezése során Joss Whedon, a film rendezője Ronant képzelte el Wanda Maximoff szerepében. Végül azonban mint azt mindannyian tudjuk, a karaktert Elizabeth Olsen alakította, aki azóta számos Marvel filmben és sorozatban szerepelt.

Bár Ronan fiatalabb korában érdeklődött a szuperhősfilmek iránt, ma már a kisebb, független drámákra és vígjátékokra fókuszál. Az elmúlt évtizedben nem vállalt nagy költségvetésű akciófilmeket, és inkább olyan projektek felé fordult, amelyek kreatívabb szabadságot biztosítanak számára. Florence Pugh számára viszont a Mennydörgők* lesz a következő nagy próbatétel, amely eldöntheti, hogy a karaktere, Yelena Belova hosszú távon része lesz-e az MCU-nak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)