Hirdetés

Lelépett az új Star Wars film írója, nagy bajban a Daisy Ridley-féle Új Jedi Rend projekt

|

Sürgősen új írót kell találni, vagy az életben nem fog elkészülni a sanyarú sorsú Star Wars film.

Hirdetés

Nagyon sok tervezett Star Wars film van jelenleg is csőben, de ezek meglehetősen lassan jutnak el odáig, hogy kénylegesen készülhessenek. Mindez persze nem csoda, az új trilógiával és főleg a Han Solo spin-offal azért meg tudta magát égetni a stúdió, így miután a legtöbb Csillagok háborúja tévésorozattal sikereket tudtak elérni, most jóval óvatosabban fordulnak rá újra a mozifilmek világára. Az egyik készülő új projekt nem más, mint a kilencedik epizód kvázi folytatásának tekinthető Új Jedi Rend film, amelyben Daisy Ridley is visszatér, mint Rey Skywalker (nem ő lesz azonban a mozi főszereplője).

Most azonban sajnos kiderült, hogy a film forgatókönyvírója, Steven Knight (aki leginkább a Peaky Blinders című sorozat alkotójaként ismert) távozott a projekttől. Knight 2023 márciusában csatlakozott a munkálatokhoz, miután az előző írók, Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson kiléptek. A távozása miatt a film forgatása várhatóan 2025 közepéig nem kezdődhet el.

Hirdetés

A Disney jelenleg aktívan tárgyal lehetséges beugrókkal Knight helyére. Ez a késedelem azt jelenti, hogy a film, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik, és egy újonnan felépített Jedi Rendre fókuszál, valószínűleg nem fogja tudni tartani az első korábban már bejelentett Star Wars premierdátumot, ami 2026. december 16. Ehelyett az a valószínűbb, hogy a következő ilyen dátumra, 2027. december 17-re kell tolni a bemutatót. Az újabb nehézségek ellenére Ridley egyébként lelkesedéssel beszélt a projektről, és "nagyon menő" történetként írta le, amelyet érdemes is elmesélni. 

Eközben az egyetlen Star Wars film, aminek már konkrét címe és elvileg fix premierdátuma is van, nem más, mint The Mandalorian and Grogu, amelynek bemutatója 2026. május 22-én várható. Ez a film a gyakorlatban A Mandalóri harmadik évadának folytatása lesz.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ezen felül pedig még egy halom másik tervezett Star Wars film is arra vár, hogy időben elkészülhessenek az előre bejelentett premiernapokra az elkövetkező években. Ilyen például James Mangold filmje, ami az első jedikről mesél a távoli múltban, Dave Filoni projektje, ami összeköti az olyan sorozatokat, mint A Mandalóri vagy az Ahsoka, Taika Waititi filmje, amire 2030 előtt nem nagyon érdemes számítani, Shawn Levy mozija, ami nemrég kapott új írót, valamint Rian Johnson trilógiája, amit még mindig nem töröltek hivatalosan, de jelenleg nem áll aktív fejlesztés alatt, illetve a Patty Jenkins-féle Zsivány Osztag mozi, ami most már sokkal könnyebben elkészülhet, hiszen a rendezőnőnek nem lesz dolga többé Wonder Womannel, a DC törölte a harmadik moziját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)