Hirdetés

Komoly betegséggel küzd Daisy Ridley, a Star Wars-filmek sztárja

|

Kezdetben arra gyanakodott, hogy túlságosan kimerítette az egyik szerepe, azonban sajnos ennél több volt a háttérben.

Hirdetés

Daisy Ridley neve a legtöbbeknek jó eséllyel a Star Wars franchise kapcsán lehet ismerős, de az elmúlt évek során számos más filmben is találkozhattunk vele - legutóbb például a Lány a hullámok hátán című életrajzi drámában. A színésznő a minap Women's Health-nek árulta el, hogy egy komoly betegséggel küzd, amit tavaly szeptemberben diagnosztizáltak nála.

Mint kiderül, a színésznő Graves-Basedow-kórban, egy olyan autoimmun betegségben szenved, amely pajzsmirigy-túlműködést vált ki. A betegség számos kellemetlen tünettel járhat, amit Ridley is megtapasztalt. Elmondta, hogy egy közelgő filmjének forgatása után ült le beszélgetni egy endokrinológussal, ugyanis folyamatos fáradtságot, fogyást és kézremegését tapasztalt.

A színésznő kezdetben arra gyanakodott, hogy csak kimerítette a munka, megterhelő volt számára a legutóbbi szerepe, ám az orvos további kivizsgálásokat javasolt.

Hirdetés

Nem sokkal később kiderült, hogy komolyabb okok állnak a háttérben, amik végül elvezettek a Graves-Basedow-kór diagnózisáig.

"Mindig is egészségtudatos voltam, de most megpróbálok még inkább odafigyelni erre. Elég sok holisztikus dolgot csinálok, de azt is tudom, hogy nagy kiváltság, hogy megtehetem."

- fogalmazott a színésznő a betegségre reflektálva.

A Graves-Basedow-kór szerencsére gyógyszerekkel jól kontrollálható, de súlyos esetekben izotóppal és műtéttel is kezelhető. A színésznő egyébként abszolút pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, így reméljük, hogy sikerül mihamarabb leküzdenie a betegséget.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)