Hirdetés

Kitől kaphatta sebhelyeit a Star Wars: Az akolitus főgonosza?

|

Beindult a rajongók fantáziája a Star Wars: Az akolitus legutóbbi része óta.

Hirdetés

A következő sorok értelemszerűen spoileresek lesznek, ennek tudatában folytasd az olvasást!

Nem a legeseménydúsabb epizódon vagyunk túl, ez kétségtelen, a Star Wars: Az akolitus hatodik része viszont arra mindenképpen jó volt, hogy tovább árnyalja a kvázi főgonosz, Qimir karakterét, aki most épp egy "ismeretlen bolygón" pancsolgat és bájcseveg Oshával. 

Qimir meztelen fürdőzése könnyen lehet, hogy megdobogtatta a messzi-messzi galaxis női rajongóinak szívét, de mi most egy teljesen más aspektusból vizsgálnánk meg azokat a jeleneteket, ahol fedetlenül látszik a sith(?) háta: ki okozhatta az ott látott hatalmas forradásokat, ki kínozta meg ilyen durván az erőhasználót?

Hirdetés

Nos, ennek a kérdésnek a megválaszolására jelenleg többféle teória is létezik. Osha konkrétan rákérdezett, hogy a sebhelyek Qimir jedi mesterének köszönhetőek-e, de végül nem derült ki, hogy tényleg a mestertől kapta-e a sebeket - attól a mestertől, akiről nem tudjuk pontosan, hogy kicsoda. 

Az egyik népszerű feltételezés szerint a hegeket Vernestra Rwoh okozta, mivel nem egyenes vonalú sebekről van szó, tehát valószínűleg nem hagyományos fénykarddal vágtak bele Qimir hátába. Vernestra mesternek viszont tényleg nem hétköznapi fegyvere van: az ő lila fénykardja ugyanis fényostorrá alakítható. Ezt a különleges típust most láthattuk először élőszereplős produkcióban, de ezt megelőzően a régi, immár Legendák néven futó kánonban is felbukkant, és az új idővonalon is találkozhattunk vele például könyvekben.

Sok rajongó szerint nem lehet véletlen, hogy Vernestra Rwoh fényostorát épp ugyanabban a részben mutatták meg, amelyikben Qimir sebeit is, de ettől függetlenül simán elképzelhető, hogy az alkotók csak a bolondját járatják velünk. Egy másik teória szerint ugyanis Qimirnek van egy sith mestere, és a sebeket tőle kapta, mondjuk erővillámokkal találta el a hátát a titokzatos sith nagyúr. 

A kettő szabálya értelmében ugyebár egyszerre csak két sith létezhet: egy mester és egy tanítvány. Qimir viszont erősen hangsúlyozta már, hogy tesz a szabályokra, a sithektől pedig egyáltalán nem idegen az, hogy kibúvót keresnek a megkötések alól, és a tanítvány maga is tanoncot fogad, hogy vele együtt felül tudjon egyszer kerekedni a saját mesterén - elég csak Dooku grófra, vagyis Darth Tyranusra gondolni, akinek Asajj Ventress és Savege Opress is a sith tanítványa volt azon idő alatt, amíg mesterét, Darth Sidioust szolgálta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Star Wars: Az akolitus hetedik része elvileg megint egy visszaemlékezős epizód lesz, ezúttal Sol mester szemszögéből ismerhetjük meg azt, hogy mi történt azon az ominózus esetén, mikor Verosha és Mae-ho Aniseya (vagyis Osha és Mae) teljes klánja meghalt. Így tehát a végső nagy megfejtések jó eséllyel az utolsó, nyolcadik epizódra maradnak. 

Ha tényleg létezik egy eddig még be nem mutatott sith mester, akkor neki elvileg a nyolcadik részben kellene felbukkannia, mondjuk azért, hogy elvarrja a szálakat, és megöljön minden fontosabb szereplőt - ezzel biztosítva, hogy a jedi rend semmilyen formában se szerezzen tudomást a sithek visszatéréséről, és ne sérüljön a kánon (ne feledjük, a sorozatban is feltűnt Ki-Adi-Mundi volt az, aki a Baljós árnyakban kimondta, ezer éve kihaltak a sithek, vagyis egy teljes évezred óta egyetlen sithtel sem találkoztak a jedik, legalábbis nem maradt fenn erről információ). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)