Hirdetés

Kiderültek az első részletek Christopher Nolan következő filmjéről

|

A sikeres rendező ezzel jelentkezik legközelebb az Oppenheimer után.

Hirdetés

Napjaink egyik legnagyobb rendezője, Christopher Nolan számára remekül alakul eddig az idei év: az Oscar-gálán tarolt legutóbbi filmje, az anyagilag és kritikailag is sikeres Oppenheimer (többek között a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb színész és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriákat is behúzta), majd lovaggá ütötték, most pedig kitűzték a következő filmjének premierdátumát is.  

Miután Christopher Nolan 2020 végén szakított a Warnerrel a streaminggel kapcsolatos nézeteltérések miatt, legutóbbi filmjét, az Oppenheimert a Universal Pictures-nél hozta tető alá, amely hajlandó volt a projektet a moziknak meghagyni, és engedni a rendezőzseni további feltételeinek is. Emiatt nem meglepő, hogy Nolan az új ötletével nem a Warnernél házalt, noha az azóta eltelt időben adott interjúiban már jelezte, hogy nem zárkózik el az újabb közös munkától. 

Hirdetés

A The Hollywood Reporter jelentése szerint azonban Nolan következő filmje is a Universalnál fog megvalósulni, és nemcsak ez derült ki, hanem az is, hogy 2026. július 17-én számíthatunk a bemutatóra - abban a hónapban várhatóan a Shrek 5-tel és az élőszereplős Vaianával kell majd megküzdenie, de pár héttel korábban kerül majd világszerte mozikba a Toy Story 5 és a Supergirl film is. A THR azt is tudni véli, hogy az Oppenheimer egyik színésze, Matt Damon tárgyalást folytat arról, hogy elvállalja Nolan egyelőre cím nélküli projektjének főszerepét. 

Egyelőre nem tudni, hogy miről fog szólni az új film, de azt be lehet lőni, hogy miről nem fog: Nolan kijelentette korábban, hogy nem fog több szuperhősfilmet készíteni, és bár a Star Warstól nem zárkózott el, a franchise jogai a Disneynél vannak, aligha adnák kölcsön a Universalnak. A THR forrásai szerint nem is arról az adaptációról van szó, amit a rendező már a 2000-es évek óta fontolgat, tudniillik azóta szeretné nagyvászonra vinni az 1960-as évek brit sorozatát, a The Prisonert. Kézenfekvő lenne a rendezőt összeboronálni az új James Bond filmmel is, hiszen a 007-es ügynök a Universal vendégszeretetét élvezi, de Nolan tavaly kijelentette, hogy nincs köze hozzá.

Egyelőre sem a Universal, sem Nolan nem kommentálta a hírt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)