Hirdetés

Kiderült, hogy kik készítik a Harry Potter sorozatot

|

A projekt pedig nem a Max, hanem az HBO saját gyártású produkciója lesz.

Hirdetés

A Harry Potter egy olyan világhírű brand, amit a Warner Bros. Discovery egyszerűen nem hagyhat parlagon heverni, legalábbis ez derült ki a vezérigazgató, David Zaslav eddigi nyilatkozataiból. Nem is fogják: míg videojátékos fronton a Hogwarts Legacy viszi a prímet, addig Hollywood esetében egy sorozatváltozat formálódik, amely reboot lesz, hiszen újra elmeséli a Rowling által írt történetet, csak éppen sokkal részletesebben, több évadon és éven keresztül, új színészekkel. 

A Harry Potter sorozatot eredetileg az HBO Maxra (már csak Max) tervezték, azonban most, a streamingszolgáltató és az HBO stratégiai és márkaváltásának részeként az HBO Originalként, azaz a vállalat saját gyártású projektjeként fog megvalósulni - akárcsak az Az előzményeit elmesélő Welcome to Darry és a Zöld Lámpás széria, a Lanters, vagyis magyarul Lámpások. 

Hirdetés

Emellett azt is bejelentették, hogy kik felelnek a Harry Potter tévésorozatért alkotói oldalon. Francesca Gardiner a showrunner és az egyik executive producer, aki korábban olyan HBO-s produkciókon dolgozott, mint az Utódlás, Az Úr sötét anyagai és a Megszállotak viadala, míg Mark Mylod (aki az Utódlás mellett a Trónok harca és a The Last of Us létrejöttéből is kivette a részét) az executive produceri pozíció mellett több epizódot rendez is.

Rajtuk kívül részt vesz a fejlesztésben J.K. Rowling, valamint Neil Blair (Legendás állatok-filmek, C.B. Strike), Ruth Kenley-Letts (Nem ismersz, C.B. Strike) a Brontë Film és TV részéről, illetve David Heyman (Gravitáció, Harry Potter-filmek) a Heyday Filmstől. 

A sorozat az HBO gyártja a Brontë Film és TV-vel, valamint a Warner Bros. Televisionnel együttműködésben, de egyelőre egyik cég sem árulta el, hogy a szereplőgárdát kik alkotják. Az viszont Zaslav szavai alapján kiderült, hogy 2026-ot célozzák meg a sorozat elrajtolásával. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)