Hirdetés

Kerekesszékben ülve gitározott Michael J. Fox a Coldplay koncertjén

|

A Parkinson-kórban szenvedő színész váratlan felbukkant a Glastonbury Fesztiválon a közönség legnagyobb örömére.

Hirdetés

Több mint fél évszázada a kevesebb mint ezer lelket számláló nyugat-angliai Pilton ad otthont a világ egyik legrangosabb zenei eseménysorozatnak. A tánc, a színház, a stand-up, a kabaré vagy a cirkusz iránt érdeklődőket is kiszolgáló ötnapos Glastonbury Fesztivál szombat esti fő fellépője a Chris Martin (énekes, billentyűs, ritmusgitáros), Johnny Buckland (szólógitáros), Guy Berryman (basszusgitáros) és Will Champion (dobos) alkotta, kezdettől fogva az ötödik tag, Phil Harvey menedzselte Coldplay volt, amely idén nem mindennapi meglepetéssel készült.

A koncert egy pontján a brit zenekar frontembere Michael J. Foxot konferálta fel a színpadra, hogy közösen adják elő a Fix You című számot, a BBC kamerája pedig mindent rögzített.

"A Vissza a jövőbe a legfőbb oka annak, hogy létezik ez a zenekar, szóval köszönjük Michael J. Foxnak, a világ egyik legcsodálatosabb emberének, aki örökre a hősünk marad!"

- méltatta Chris Martin a 63 éves színészt a produkció végén.

Hirdetés

A Coldplay megalapítását inspiráló jelentben a Fox alakította Marty McFly a múltba visszautazva próbálja elérni, hogy az apja és az anyja egymásra találjon, különben ő és a testvérei sosem születhetnének meg. Ennek érdekében még az iskolabálon fellépő zenekarba is be kell ugrania, ahol elnyomja a Johnny B. Goode-ot a rock and roll úttörőjének tekintett Chuck Berrytől.

A Vissza a jövőbe trilógia sztárjánál 30 éves korában, 1991-ben tárta fel egy orvosi vizsgálat a lassan kialakuló mozgászavarokkal járó neurodegeneratív betegség, a Parkinson-kór korai tüneteit, s bár ez a felfedezés nem törte azonnal derékba a karrierjét, a főszerepeket fokozatosan kisebb mellékszerepek, szinkronmunkák és cameók váltották fel. Mindeközben megküzdött a depresszióval és a pohárban lakozó démonnal is, de végül segítséget kért és kapott, így már hosszú ideje nem iszik, és ahelyett, hogy átadná magát a csüggedésnek, minden követ megmozgat, hogy támogatást szerezzen a betegség gyógyítását célzó kutatásoknak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)