Hirdetés

Kamu Sárkányok háza epizód szívatta meg a torrentezőket

|

A "titkos" kilencedik rész helyett csak egy trójai vírust kaptak.

Hirdetés

A Sárkányok háza sorozat hatalmas népszerűségre tett szert, nem csak a "hivatalos" nézők, hanem ahogy az lenni szokott, a kalózok körében is. A második évad most augusztusban zárult a nyolcadik epizóddal, ami sok rajongót csalódottá tett, mi sem voltunk oda érte. Aztán interneten pletykák és belsős poénok kezdtek el terjedni egy nem létező kilencedik epizódról, ami zavart keltett a nézők között.

Ezt a zavart pedig kihasználták a kiberbűnözők, akik több torrentoldalra is feltöltöttek egy hamis "House of the Dragon S02E09" epizódot. A torrent fájl első pillantásra hitelesnek tűnt: a fájl mérete és a címke is megfelelt a szokásos elvárásoknak, ami miatt sokan letöltötték. Azonban a várva várt epizód helyett egy rosszindulatú LNK fájlt kaptak.

Az LNK fájlok általában a Windows rendszerben gyorshivatkozásként szolgálnak fájlok, mappák vagy alkalmazások megnyitására. Ebben az esetben azonban a fájl egy trójai vírust indított el, ami komoly veszélyt jelentett a felhasználók rendszereire.

Hirdetés

A McAfee antivírus cég korábban figyelmeztetett az ilyen típusú rosszindulatú fájlok terjedésére, amelyek látszólag ártalmatlanok, de valójában veszélyes programokat futtathatnak.

A TorrentGalaxy, az egyik ismert torrentoldal, ahol a hamis epizód megjelent, gyorsan eltávolította a fájlt, miután a felhasználók figyelmeztették őket. Az oldal mostantól megtiltotta az LNK fájlok feltöltését, hogy megelőzzék a hasonló támadásokat. Az HBO is lépett a kérdésben, és a Marketly nevű partnerükön keresztül kérte a hamis epizódra mutató linkek eltávolítását a keresőmotorokból.

Ez az eset rávilágít arra a gyakori taktikára, amit a csalók alkalmaznak: népszerű tévésorozatokat használnak fel rosszindulatú programok terjesztésére, kihasználva, hogy milliók töltik le ezeket a műsorokat. Bár a jól moderált torrentoldalak gyorsan eltávolítják az ilyen fájlokat, azok még mindig terjednek az interneten.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)