Hirdetés

Joaquin Phoenix állítólag a Napóleonnál is azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll

|

Nem Todd Haynes projektje volt az első, aminél gondok adódtak a színésszel.

Hirdetés

Az, hogy Joaquin Phoenix pár nappal a forgatás előtt lépett le egy filmből, meglehetősen nagy problémát jelent rengeteg embernek: kollégái, stábtagok, producerek, a helyszínen lévő segítők és szolgáltatók, valamint a projektet finanszírozó cégek maradtak pénz nélkül, sokan valószínűleg emiatt a lehetőség miatt nem vállaltak el egy másik produkciót, így hoppon maradtak. 

A valódi gondokat azonban elhomályosítja az, hogy sokaknak csupán annyi jött át az egészből, hogy Phoenix egy LMBTQ-filmet hagyott ott, és "milyen jól tette", "az utolsó pillanatban megjött az esze". Csakhogy a színész saját maga vitte az ötletet Todd Haynes rendező elé, együtt fejlesztették a forgatókönyvet és a színész kardoskodott érte, hogy explicit jelenetek is legyenek benne. Hogy mi történt valójában a háttérben, Phoenix miért lépett le, azt egyelőre nem árulta el sem ő, sem az ügynöke, de állítólag nem ez volt az első eset, hogy komoly problémát okozott egy forgatáson. 

Hirdetés

Phoenix 2020-ban, a CBS 60 Minutes című műsorában azt mondta a műsorvezetőnek, hogy gyakran ledermed, mielőtt belekezd egy projektbe és megkérdőjelezi azon képességeit, amikre szüksége van a szerep pontos és hihető megformálásához, a The Hollywood Reporter pedig felidézi, hogy emiatt a hideglelés miatt a színész majdnem faképnél hagyta Ridley Scott 2023-as filmjét, a Napóleont. 

Két egymástól független forrás is azt mondta a THR-nek, hogy mielőtt Phoenix betette volna a lábát a Napóleon forgatására 2022-ben, a színész elégedetlen volt a forgatókönyvével. Sőt, annyira feldúlt volt, hogy azzal fenyegetőzött, hogy kilép a projektből - amelynek ugyebár ő volt a főszereplője és abszolút húzóneve -, ha csak nem vonják be Paul Thomas Anderson írót-rendezőt, hogy dolgozza át a szkriptet (korábban A mesterben dolgoztak együtt). Andersont valóban felbérelték a forgatókönyv átírására, és Phoenix elégedett volt az eredménnyel, így maradt és végigcsinálta a forgatást. A végeredmény aztán eléggé megosztotta a kritikusokat, de az már más lapra tartozik. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Csakhogy Haynes projektje nem volt ilyen szerencsés: mivel Phoenix 5 nappal a forgatás kezdete előtt lépett le, addigra már fel volt építve minden díszlet, a stáb nagy része a helyszínen volt, a producerek pedig egy hét számjegyű összeget költötte a film előkészületeire. Ezt valószínűleg az illetékesek nem fogják annyiban hagyni, és míg egyes feltételezések szerint a színészre pereskedés várhat, más spekulációk alapján Phoenix egyszerűen peren kívül megegyezik az érintettekkel és nemes egyszerűséggel kifizeti a produkcióra elköltött dollárokat.

Az október 3-án debütáló Joker: Kétszemélyes téboly közelgő sajtókörútján bizonyára rengetegen fogják kérdezgetni erről, úgyhogy hamarosan kiderülhet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)