Hirdetés

Jelenleg ezek a legnépszerűbb streamingplatformok Magyarországon

|

Az első helyezett nem is lehetett kérdés, de erősödnek a frissebb versenyzők is.

Hirdetés

A JustWatch csapata időről időre elkészíti saját, 255 ezer fős felhasználóbázisa alapján azt, hogy hogyan oszlik meg a magyar streamingpiac az egyes platformok között. A nagy sorrend évek óta változatlan, nyilván a Netflix áll az első helyen, de egyre inkább ott lohol a nyakában a Prime Video is - nyilván nem utolsó szempont az utóbbi szolgáltatási elképesztően kedvező előfizetési díja. 

A 2023-as adatokkal összemérve a friss grafikonokat észrevehetjük azonban, hogy a Prime Video gyakorlatilag 25%-on stagnál, a Netflix viszont veszített korábbi pozíciójából, ugyanis immár "csak" 31%-os piacrésszel rendelkezik, szemben a tavalyi első negyedéves 33%-kkal. Könnyen lehet, hogy a magyar felhasználók gyomra nem vette be olyan egyszerűen a jelszómegosztás ellehetetlenítését, mint a külföldi nézőke.

Hirdetés

Az mindenesetre világosan látszik, hogy a Netflix visszaeséséből a harmadik, negyedik és ötödik helyezett, vagyis a Max (korábbi nevén HBO Max), a Disney+ és az Apple TV+ tudott profitálni: mindhárom szolgáltatás paci részesedése 2-2-2 százalékkal nőtt 2023 első negyedévéhez képest a most vizsgált, 2024 Q2-es időszakban.

A Max és a Disney+ gyakorlatilag még mindig fej fej mellett állnak, de továbbra sem történt meg a nagy előzés. Az Apple TV+ pedig még mindig egy kisebb ligában játszik. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)