Hirdetés

James Cameron szerint itt az ideje kidobni minden régi elemet a Terminátor franchise-ból

|

A Terminátor és Avatár alkotója dolgozik egy új filmen, de jó esély van rá, hogy a régi rajongók rá se ismernek majd.

Hirdetés

Mindegy, hogy melyik Terminátor folytatásról beszélünk, az elmúlt 15 év nem volt kifejezetten kegyes a franchise-zal. Még a kritikailag vállalhatóan is fogadott Terminátor: Sötét végzet is alig 62 millió dollárt termelt, ami nevetségesen kevés ebben a kategóriában.

Változásra van szükség, James Cameron pedig nem cicózik a dolgokkal: szerinte most kell megszabadulni minden régi elemtől.

A rendező a következőt nyilatkozta az Empire-nek adott interjújában:

"Most kell kivágni mindent az elmúlt 40 évből. Ha nagyon elveszel az ismerős elemek között, akkor elveszíted az új rajongókat, akiket sokkal kevésbé érdekelnek azok a dolgok, mint gondolod. Az Avatárt is fenyegeti ez a veszély, de ott azt hiszem, hogy már bizonyítottuk a lehetőségeinket az új közönségek felé."

Hirdetés

Mit is jelent ez pontosan? Cameron szerint azt, hogy nincs szükség visszatérő színészekre, karakterekre, vagy más bejáratott márkaelemre. A filmek legtisztább alapjait kell felásni, és azokból kell új dolgokat építeni.

"Megfogsz erőtlen karaktereket, akik az életükért küzdenek egy olyan környezetben, ahol a létező támogatóstruktúrák cserben hagyják őket. Egy ilyen helyzetet kell navigálniuk, miközben kitartanak valahogyan a saját morális mércéjük mellett. Erre még ráteszed az AI-t, és meg is vagyunk."

Cameron szerint nem csak, hogy lehetséges lesz így összerakni egy élvezhető Terminátor filmet, de ő őszintén hisz abban, hogy így születhet majd meg a következő nagy dobás. A rendező egyébként már nem titkoltan dolgozik egy új Terminátor projekten, de többet harapófogóval sem lehet kihúzni belőle.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)