Hirdetés

James Cameron nem csak Avatarokat fog rendezni, ez lehet a következő újdonsága

|

A legendás rendező megvásárolta egy közelgő könyv megfilmesítési jogait, amely párba állítható az Oppenheimerrel, csak éppen a másik oldalt mutatja be.

Hirdetés

Egy hónapja ünnepelte 70. születésnapját Hollywood egyik legendás rendezője, James Cameron, aki olyan klasszikusokkal örvendeztette meg a filmrajongókat, mint a Terminátor 1-2, A bolygó neve: Halál, A mélység titka, a Titanic és a True Lies, és nem mellesleg az Avatarral megalkotta a világ egyik legnagyobb és leglátványosabb franchise-át. Bár napjainkban látszólag már csakis a na'vik körül forognak a gondolatai (az Avatar 4-et és 5-öt is csak abban az esetben engedné át, ha valami váratlan dolog történne vele), a hírek szerint formálódnak a kezei között más projektek is. 

Nemrég Cameron elhintette a The Hollywood Reporternek adott interjújában, hogy dolgozik egy szupertitkos Terminátor-projekten, amiről nem volt hajlandó még semmit sem elárulni, most pedig egy könyv adaptációja felé tett nagy lépést azzal, hogy megvásárolta a folytatás megfilmesítési jogait is. 

Hirdetés

2025 augusztusában, a hiroshimai atombomba ledobásának 80. évfordulójára időzítve fog megjelenni Charles Pellegrino új könyve, a Ghosts of Hiroshima a Blackstone Publishing kiadásában, amely a szerző 2015-ben megjelent alkotását, a Last Train From Hiroshimát folytatja. Cameron már régóta tervezi, hogy filmet készít a Japánra mért atomtámadásokról, ami a második világháború végéhez vezetett, ennek érdekében pedig korábban a 2015-ös könyv, most pedig a jövőre megjelenő kötet megfilmesítési jogait szerezte meg, hogy egyetlen filmben dolgozza fel őket. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A film egy japán férfi igaz történetéről szólna, aki két atombombát is túlélt: Hirosimában volt a robbanáskor, majd vonatra szállt, és elutazott Nagaszakiba, nem sejtve, hogy ott megismétlődik a katasztrófa. A feldolgozás címe Last Train From Hiroshima lesz, és a Variety beszámolója szerint Cameron akkor fog nekilátni a megrendezésének, ahogy az Avatar-filmek készítése lehetővé teszi. Pellegrino egyébként nem ismeretlen a rendező számára, hiszen tudományos tanácsadóként részt vett a Titanic és az Avatar munkálataiban is. Cameron tavaly a Los Angeles Timesnak nyilatkozott a lehetséges Hirosima-filmről, ami az Oppenheimerrel ellentétben a másik oldalt mutatná be: 

"Sokkal bizonytalanabb időket élünk, mint gondoltuk volna. Azt hiszem, a Hirosima-film aktuális lenne, sőt aktuálisabb, mint valaha. Emlékeztetné az embereket arra, hogy ezek a fegyverek valójában mire képesek, amikor emberi célpontok ellen vetik be őket."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)