Hirdetés

Itt a vég: a Skynet atyja, James Cameron igazgató lett egy AI-jal foglalkozó cégnél

|

A Terminátor franchise ura már nem csak a filmekben alakítja a jövőt.

Hirdetés

Idén ünnepelte 70. születésnapját minden idők egyik legjelentősebb rendezője, James Cameron, aki olyan franchise-ok alapjait fektette le, mint a Terminátor és az Avatar, de többek között az Alien széria sem lenne nélküle az, ami. Bár Cameron most a na'vik bűvöletében él és egy ideig még biztosan nem engedi el a kék kezüket, azt tudjuk, hogy nagyon szeretné az Avatar folytatások mellett összehozni a Last Train From Hiroshima című adaptációt is, valamint egy új Terminátor projekten is dolgozik, amellyel kapcsolatban nemrég elmondta, hogy itt az ideje kidobni minden régi elemet.  

A rendező már akkor is emlegette a mesterséges intelligenciát, mint elemet, amire nagyobb figyelmet kell fordítani, most pedig kiderült, hogy lesz is mihez nyúlnia ihletforrásként, ugyanis a Terminátor-filmek atyja és a Skynet megteremtője csatlakozott egy AI-jal foglalkozó vállalat vezetőségéhez.

Hirdetés

A PC Gamer jelentése szerint mostantól James Cameron is egyike a Stability AI nevű, a mesterséges intelligencia kiaknázására létrehozott cég igazgatóinak. A vállalat azonban nem egy olyan AI-t fejleszt, amely az emberiség kiirtásában látja a megoldást - legalábbis jelenlegi tudásunk szerint -, hanem vizuális eszközökre és videóra összpontosít. A Stability AI legismertebb terméke a Stable Diffusion, egy AI-képgenerátor, valamint annak videós kistestvére, a Stable Video Diffusion. 

Cameron a mesterséges intelligencia speciális effektek terén történő felhasználásában fog szerepet játszani, ami tökéletesen érthető, tekintve, hogy úttörő munkát végzett a számítógépes képalkotás terén, és filmjei továbbra is a határokat feszegetik ezen a területen. A rendező elmondta: 

"A karrieremet azzal töltöttem, hogy olyan újonnan megjelenő technológiákat kerestem, amelyek a lehetőségek határait feszegetik, mindezt a hihetetlen történetek elmesélésének szolgálatában. Több mint három évtizeddel ezelőtt a CGI élvonalába tartoztam, és azóta is az élvonalban maradtam".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Cameron úgy gondolja, hogy a generatív AI és a CGI képalkotás metszéspontja a következő nagy dobás ezen a területen, és gondolom, neki tudnia kell, a Stabilityhez való csatlakozása pedig nem meglepő, hiszen Cameron tisztában van vele, hogyan lehet egyszerre úttörőnek lenni és profitot is kisajtolni a dologból. Rashik Parmar, a BCS vezetője a BBC-nek elmondta, hogy a rendező kinevezése a legjobbkor, egy olyan időszakban történik, amikor a társadalom AI-jal kapcsolatos félelmeinek nagy része a filmekből származik: 

"Megnézzük a Terminátort, és az az elképzelésünk, hogy a mesterséges intelligenciának rosszindulatú szándékai vannak az emberiséggel szemben, és hogy a közeljövőben el fog pusztítani minket. Cameronnak valódi lehetősége van arra, hogy megváltoztassa ezt a narratívát, és pozitív képet alakítson ki az AI-ról, és mi nagyon örülünk, hogy ebben együtt dolgozhatunk vele."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)