Hirdetés

Harvey Weinsteint csontvelőrákkal diagnosztizálták

|

A #MeToo mozgalom egyik ikonikus elítéltje méga börtönbüntetését tölti. Közben sajtóértesülések szerint súlyos betegséggel küzd.

Hirdetés

A jól ismert hollywoodi producert, Harvey Weinsteint 2017-ben vádolta meg több mint 80 nő szexuális erőszakkal, nemi erőszakkal, zaklatással és egyéb bűncselekmények elkövetésével. A felszólalók között olyan nevek szerepeltek, mint Angelina Jolie, Gwyneth Platrow és Ashley Judd.

Weinsteint 16 évre bezárták, miután a bíróság bűnösnek találta. Az ügy 2020-ban folytatódott, amikor további 23 évre ítélték el egy színésznő megerőszakolásáért, szexuális zaklatásáért, valamint azért, mert erőszakkal orális szexre kényszerítette produkciós asszisztensét.

Hirdetés

A producer a közelmúltban egy sürgősségi szívműtéten esett át, amit követően tolószékben jelent meg a manhattani bíróságon. Arthur Aidala, Weinstein ügyvédje szerint ügyfele majdnem meghalt az eset során. Weinstein az elmúlt években több tüdőgyulladást is elszenvedett, átesett egy koronavírus-fertőzésen és cukorbeteggé is vált. Az amerikai sajtó legutóbbi információi szerint Weinsteinnek krónikus mieloid leukémiája is kialakult, ami a csontvelőrák egyik formája.

Craig Rothfeld, a producer meghatalmazott egészségügyi képviselője, mélységes megdöbbenését fejezte ki, amiért a sajtó kliensének egészségügyi állapotán csámcsog. Rothfeld nem kívánta kommentálni az értesülést, arra hivatkozva, hogy szeretné tiszteletben tartani ügyfele magánéletét.

Akárhogy is, Weinstein legutóbbi, 23 éves ítéletét a New York-i fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyzete, és novemberben tervezik azt újratárgyalni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)