Hirdetés

Gyászba borult az univerzum, elhunyt az Agymenők Proton professzora

|

A sorozat egyik legszerethetőbb karakterét játszó Bob Newhart 94 éves volt.

Hirdetés

Több egymást követő, gyors lefolyású betegség következtében csütörtök reggel Los Angelesben elhunyt Bob Newhart. Az Emmy-, Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színész és humorista eltávozásáról sajtósa, Jerry Digney tájékoztatta a nyilvánosságot, aki úgy fogalmazott, hogy Newhart halálával lezárult a humor egy korszaka is.

A poénjait rendszerint szenvtelenül, fapofával előadó Newhartot a fiatalabbak zöme valószínűleg az Agymenők (The Big Bang Theory), valamint Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) sorozatok Arthur Jeffrieseként, azaz Proton professzorként ismerte meg és zárta a szívébe, de több mint hat évtizedet felölelő pályafutása során számtalan más alkotásban is szerepelt.

Mielőtt felfedezték volna, a koreai háborút is megjárt Newhart könyvelőként dolgozott, majd reklámszövegek írására nyergelt át. Munka közben unaloműzésként abszurd szituációkról folytatott hosszú telefonbeszélgetésekkel szórakoztatták egymást az egyik kollégájával, amelyeket rögzítettek, aztán elküldtek különböző rádióadóknak.

Hirdetés

Ezzel a szokásával azután sem hagyott fel, hogy a kollégája kilépett, és a kitartásának meglett a gyümölcse: Dan Sorkin, egy rádiós műsorvezető közreműködésével szerződést kapott a Warner Bros. Recordstól, a hallgatóság nem tudott betelni az albumaival, innentől pedig nem volt megállás.

Karrierjében a következő lépcsőfokot a tévés fellépések jelentették, amelyeket két, a saját nevét viselő sitcom követett, a The Bob Newhart Show és a Newhart, de közben a filmszerepek sem kerülték el. Láthattuk A 22-es csapdájában, a Doktor Szöszi 2-ben, a Mi a manó?-ban és a Förtelmes főnökökben is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)