Hirdetés

Filmes univerzum készül a Biblia alapján

|

A kiválasztottak című sorozat alkotója áll a nagyszabású projekt mögött.

Hirdetés

Akadnak örökzöld témái a filmgyártásnak, amelyek a mozgókép születésétől fogva jelen voltak, és vélhetően még sokáig ihletforrásként szolgálnak majd, mint például a vallási témájú, azon belül is a Bibliából vett történeteket feldolgozó produkciók. Ilyen 2017 óta futó A kiválasztottak (The Chosen) című sorozat is, amelynek előreláthatóan jövő tavasszal mutatják be az ötödik évadát.

A Jézus (Jonathan Roumie) életéről szóló sorozat rendezője és társírója, Dallas Jenkins (A hátrahagyottak szerzője, Jerry B. Jenkins fia) nemrég létrehozta saját produkciós cégét 5&2 Studios néven, és bejelentett egy sor biblikus projektet - adta hírül a Variety. Jenkins célja bibliai ihletésű történetek készítése egyedülállóan emberi és hiteles történetmesélés, illetve a közönség bevonása révén.

Hirdetés

Jelenleg A kiválasztottak befejezése élvez prioritást, még számíthatnak egy hatodik évadra a nézők Krisztus megfeszítéséről, valamint egy hetedikről, amely a feltámadására fókuszál, de már zajlik számos további produkció előkészítése.

Az első egy fiatal nézőknek szánt animációs széria lesz The Chosen Adventures címmel, amelyben Jézus gyerekek egy csoportjával találkozik a vadonban. Emellett pedig ugyancsak elkezdődtek a munkálatai egy hatepizódos kalandsorozatnak, a The Chosen in the Wild with Bear Grylls címszereplője különféle kihívások elé állítja majd Jenkinst, aki saját bevallása szerint egyáltalán nem mozog otthonosan a természetben, és előre tart attól, hogy mi vár majd rá a forgatás során.

Miután véget ér A kiválasztottak, egy másik biblikus témájú sorozat szegezi majd a nézőket a képernyők elé. Az egyelőre még cím nélküli produkció három évadban meséli el Mózes életét, Jenkins fogja írni, rendezni, és ő látja el a showrunner teendőit is. A tervek szerint az első évad Mózes Egyiptomban töltött éveiről a zsidók távozásáról szól majd, a második etap csúcspontjának a Vörös-tenger szétválasztása ígérkezik, míg a záró szezonban 40 évnyi vándorlás után Mózes követői megérkeznek az ígéret földjére.

Ezzel azonban még nincs vége, mert fejlesztés alatt áll egy sorozat az apostolok cselekedeteiről, valamint egy limitált széria (értsd: egyetlen évad lesz csupán) Józsefről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)