Hirdetés

Ezt a tanácsot adta Ridley Scott az Alien: Romulus színészének

|

David Jonsson egy interjúban árulta el, hogy mit mondott neki az első Alien film rendezője.

Hirdetés

Hol ide, hol oda mozogtak az Alien franchise-hoz tartozó filmek az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál (Alien) bemutatása óta eltelt 45 évben a horror, a sci-fi és az akció alkotta koordináta rendszer három tengelyén. Volt, amikor a rettegés dominált, máskor a lövöldözés került előtérbe, de arra is láttunk példát, hogy filozófiai, lételméleti kérdésekre helyezték az alkotók a hangsúlyt.

A kiadott előzetesek azt sugallják, hogy a horrorokon és thrillereken edződött uruguayi rendező, Fede Álvarez irányításával visszatér a gyökerekhez a legújabb film, magyarán az Alien: Romulus megtekintése közben a hideg fog futkosni a hátunkon. Ennélfogva pedig észszerű lépésnek tűnt az Alien, a Prometheus és az Alien: Covenant direktorához fordulni útmutatásért az egyik színész részéről.

Hirdetés

David Jonsson a Rolling Stone brit kiadásának nyilatkozva idézte fel, hogy mennyire lényegre törő volt az a tanács, amit a rendezőlegendától kapott.

"Ne legyél szar!"

- mondta Scott, és bármennyire nyers szavak ezek, nehéz vitatkozni velük.

A színész egy Andy nevű androidot alakít a filmben, akire a történet főhőse, Rain Carradine (Cailee Spaeny) lényegében a testvéreként tekint. Amikor a lány és barátai egy elhagyott űrállomást készülnek kifosztani, ő is elkíséri a társaságot az útra, amely kincsek helyett csak fájdalmat és halált tartogat számukra.

Jonsson az az interjú során kiemelte, hogy milyen sokat jelentett számára a bizalom, amit Fede Álvarez és a 20th Century Studios fektetett belé.

"Ezt nem csak úgy mondom, de a stúdió, Fede és az egész csapat iszonyatosan bízott bennem, nekem pedig nagy szükségem volt erre."

Az Alien: Romulust augusztus 15-től vetítik a hazai mozik. Ti megnézitek majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)