Hirdetés

Ezek voltak a legdurvább cameók a Deadpool & Rozsomákban

|

Egy egész képregényfilmes korszak előtt tisztelegtek a film cameói.

Hirdetés

Egy külön cikkben nemrég már összeszedtük, hogy mit kell tudni a Deadpool & Rozsomákban látható főhős-variációkról, de akkor csak és kizárólag a két címszereplő alternatív univerzumos verzióiról esett szó, a film egyéb vendégszereplőiről nem. Az alábbiakban viszont most tényleg ez jön, szóval ha még nem láttátok a legújabb MCU-s mozit, és nem szeretnétek belefutni a spoilerekbe, akkor inkább pihentessétek ezt a cikket addig, amíg meg nem néztétek Deadpool és Rozsomák nagy közös csapatását.

Túlzás nélkül állítható, hogy a vendégszereplők gyönyörű keretbe foglalták a képregényfilmek teljes foxos korszakát, és akik bizony a 2000-es években ezeken a mozikon nőttek fel, valószínűleg egy csöppet el is érzékenyülnek majd - ha máskor nem, akkor a stáblista lepörgése alatt, mely során régi werkjeleneteket láthatunk a klasszikus filmek forgatásairól. De kik is bukkantak fel a filmben? Kezdjük a nagyágyúkkal. 

Hirdetés

Happy Hogan

A film rögvest azzal nyit, hogy a második részben Kábeltől megkapott időutazó, és a jelek szerint dimenzióváltó gépezet segítségével Deadpool átmegy a 616-os univerzumba, vagyis az MCU fő világába, ahol jelentkezni szeretne a Bosszúállók csapatába. Mondanunk sem kell, a "felvételit" levezénylő Happy Hogan nem ad neki zöld utat, de kettejük párbeszéde annyi oltást, beszólogatást rejt magában, hogy már csak azért megérte ezt a jelenet. Külön vicces, amikor Deadpool azt mondja, a nagyfőnök nem ért rá, mert nála drágább lenne egy ilyen vendégszereplés, itt nyilván Robert Downey Jr.-ra gondolt - a jelenet 2018-ban játszódik, ekkor még ugyebár élt Vasember.

Bosszúállók 

A Bosszúállók tagjai ugyan konkrétan nem szerepelnek a filmben, de a TVA monitorjain láthatunk különböző jeleneteket a korábban bemutatott Bosszúállók mozikból. Kivételt képez Hulk, akit egy kósza pillanatig láthatunk, miközben egy Rozsomák variánssal harcol - ez a kikacsintás azért találó, mert a képregényekben Rozsomák először Hulk saját füzeteiben bukkant fel.

Chris Evans mint Fáklya a Fantasztikus Négyesből

Chris Evans okozza az első tényleg nagy meglepetést, elsőre Deadpool is azt hiszi, hogy magát Amerika Kapitányt tisztelheti benne, de valójában a régi Fantasztikus Négyes filmekből tért vissza Johnny Storm, vagyis a Fáklya - Evans kétszer, 2005-ben és 2007-ben játszotta el ezt a karaktert.

Jennifer Garner mint Elektra

Az igazán szívmelengető pillanatok aztán akkor következtek, amikor felbukkant Elektra, illetve három további hős, akikről mindjárt szó esik, de előbb még emlékezzünk meg arról, Jennifer Garner korábban mely filmekben is alakította a brutális orgyilkost, Elektra Natchiost: első körben a 2003-as Daredevil - A fenegyerekben játszotta el a karaktert, majd 2005-ben saját mozifilmet is kapott - utóbbi elképesztően pocsék lett, már csak ezért is kijárt neki valamiféle filmes megváltás, amit most tényleg meg is kapott.

Wesley Snipes mint Blade

Hasonló a helyzet Wesley Snipesszal is, aki összesen háromszor játszotta el a Marvel vámpírvadászát, a fénybenjárót, Pengét, aki tulajdonképpen félig maga is vámpír, mivel édesanyja pocakjában volt még, mikor anyját megharapták a vérszívók. Az 1998-as és főleg a 2002-es, Guillermo del Toro által rendezett Penge filmek nagyon jók lettek, David S. Goyer viszont 2004-ben egy pocsék alkotással zárta le a trilógiát - érdekesség egyébként, hogy abban Ryan Reynolds is szerepelt, Hannibal King.

Channing Tatum mint Gambit

Hatalmas poén volt Gambitet behozni a filmbe, mivel Channing Tatum legalább annyira szerette volna anno összehozni a karakter saját moziját, mint amennyire Reynolds harcolt ezért Deadpool esetében, csak épp Tatum próbálkozásait nem koronázta siker. Bár a Deadpool & Rozsomák szinkronja a legtöbb helyen remek, Gambit hangját sajnos alaposan elbénázták. Megint abba a csapdába esett bele a szinkron, hogy akcentust képtelen, sőt nem is akar utánozni, ezért a francia felmenőkkel rendelkező karakter simán csak parasztos beszédstílust kapott. Nagy kár ezért.

Dafne Keen mint X-23

X-23 visszatérését már ellőtték az utolsó előzetesek, így nem volt meglepetés, hogy a Logan mozifilmből visszatér Rozsomák női klónja - maximum azoknak, akik tartották magukat és nem néztek meg egyetlen trailert sem.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A régi ellenfelek

Végezetül gyorsan térjünk ki a kisebb cameókra is, vagyis azok az ellenfelek, akik nem sok vizet zavartak ugyan, de mégis öröm volt őket látni, hiszen régebbi, főleg X-Men mozikból lehettek ismerősek. A legtöbbjüket persze már az előzetesekben ellőtték az alkotók. Itt volt például Kardfog, akit az első, 2000-ben bemutatott X-Men - A kívülállók filmhez hasonlóan most is Tyler Mane játszott el. Ugyanebből a moziból tért vissza Varangy, akinek az egykori Darth Maul, Ray Park újrázhatott a szerepében.

Az X-Men 2-ből tért vissza Piró és Halálcsapás, az előbbit most is Aaron Stanford játszotta, az utóbbit pedig ismét Kelly Hu. A 2006-os X-Men: Az ellenállás vége című filmből is voltak visszatérők, méghozzá Kallisztó és Buldózer, Dania Ramírez, illetve Vinnie Jones alakításában.

A reboot X-Men filmekből is át akartak hozni valakit a jelek szerint az alkotók, így lehetett itt Azazel, Jason Flemyng megformálásában. Akad még egy X-Men vonatkozású cameo, ami nincs igazából megerősítve: Cannadra Nova seregének egyik tagja lila energiafegyvereket használ, ezért gondolják többen is, hogy ő bizony nem más, mint Psziché. Végezetül ott van még az a vörös-fehér csíkos pólós fickó. Nos, semmi baj, ha őt nem tudjátok hová tenni, az illető ugyanis nem más, mint az Orosz néven futó figura, akit a 2004-es A megtorlóban Kevin Nash alakított, de most mást találtak a szerepére, Billy Clements váltotta Nasht.

Cameónak tekinthető még talán Alioth felbukkanása is, a transztemporális entitás anno a Loki tévésorozatban mutatkozott be, de itt is fontos szerephez jutott. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)