Hirdetés

Elnézést, Hello Kitty valójában nem is egy macska?

|

Nagyon úgy tűnik, hogy közel fél évszázadon át éltünk tévedésben a Hello Kitty jelenséget illetően.

Hirdetés

Idén ünnepli 50. születésnapját a japán Sanrio vállalat ikonikus mesefigurája, a Simizu Júko által megalkotott Hello Kitty. A masnis cicus így fél évszázaddal a megjelenése után is mérhetetlen mennyiségű pénz termel a vállalatnak - a különböző árucikkeken kívül saját rajz- és animációs filmeket is kapott, videojátékokban, képregényekben, hovatovább egész estés filmekben is szerepelt.

Nagy valószínűséggel mindannyian egy aranyos kiscicára asszociálunk, amikor meglátjuk a karaktert, éppen ezért érte kisebb sokként a rajongók egy részét, amikor a Sanrio egyik illetékese megerősítette, hogy Hello Kitty valójában nem is egy macska.

Hirdetés

Christine R. Yano antropológus az ABC Today című műsorának adott interjújában arról beszélt, hogy a Sanrio egy "korrekciós megjegyzés" révén tette egyértelművé, hogy Hello Kittynek semmi köze a macskákhoz.

"Ez az egyik korrekció, amit a Sanrio tett egy, az általam írt forgatókönyvhöz. Hello Kitty nem egy macska. Ő egy rajzfilmfigura. Ő egy kislány. Ő egy barát. De semmiképp sem macska. Soha nem ábrázolják négykézláb. Úgy jár és ül, mint egy kétlábú lény. Van azonban egy saját házimacskája, őt úgy hívják, hogy Charmmy Kitty."

- fogalmazott Yano.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Elmondása alapján Hello Kitty egy brit kislány (teljes nevén Kitty White), aki 1974. november 1-jén született Londonban, ahol mai napig a szüleivel él. Van egy Mimmy nevű ikertestvére, aki megjelenésében nagyon hasonlít hozzá, ő viszont piros helyett sárga masnit visel a jobb fülén. Hobbijai közé tartozik az utazás és az olvasás, legnagyobb álma pedig, hogy sikeres zongorista vagy költő váljon belőle.

Úgy tűnik, hogy Hello Kitty még 50 év után is tartogat számunkra meglepetéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)