Hirdetés

Elhunyt Tompos Kátya színésznő

|

Röviddel azután, hogy összegyűjtötték a külföldi gyógykezelésének finanszírozásához szükséges összeget.

Hirdetés

41 éves korában elhunyt Tompos Kátya, Jászai Mari- és Junior Prima díjas színész, énekes. A színésznőt még májusban diagnosztizálták egy olyan ritka daganatos megbetegedéssel, amit itthon nem tudtak kezelni. Ebből kifolyólag egy jótékonysági gálát szerveztek, ahol a művésznő külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtöttek. A minap kiderült, hogy sikeres volt a gyűjtés, sőt, egy drágább kezelésre elegendő összeg is összejött.

A család és menedzsment által közzétett Facebook bejegyzésben arról írtak, hogy a színésznő halála előtt rendelkezett azokról a lehetőségekről is, ha az összegyűlt összeg meghaladja a kezelése költségeit vagy ha nem lesz lehetősége befejezni.

"Mivel mindannyiunkat váratlanul érte, hogy Kátya bár keményen és kitartóan küzdött a betegséggel, mégis alulmaradt ebben az igazságtalan küzdelemben, nem volt lehetőségünk egyeztetni jogi és pénzügyi szempontból akarata kivitelezhetőségéről. Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről."

- írták a bejegyzésben.

Hirdetés

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. Kezdetben Földessy Margit stúdiójában, majd 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán bontogatta szárnyait. Később csatlakozott a József Attila Színház társulatához, 2008 és 2018 között pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre a Vacka Rádió folytatásos mese hang-játék főszereplőjeként tett szert.

A színpadon túl olyan magyar filmekben találkozhattak vele a nézők mint a Valami Amerika 2 (2008), a Poligamy (2009), a Coming out (2013) vagy például a Most van most (2019). Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el, míg 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal, 2014-ben pedig Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)