Hirdetés

Elhunyt Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills, 90210 sztárja

|

A színésznőnél évekkel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot.

Hirdetés

Betegségével folytatott hosszú küzdelem után tegnap elhunyt Shannen Doherty. Az 53 éves színésznő távozásának hírét a sajtósa, Leslie Sloane hozta nyilvánosságra.

"Nehéz szívvel erősítem meg, hogy elhunyt Shannen Doherty színésznő. Július 13-án, szombaton elvesztette a csatát a rákkal szemben, miután évekig küzdött a betegséggel"

- nyilatkozta a People magazinnak.

Az 1971-ben született Shannen Doherty gyermekszínészként kezdte pályafutását, a Father Murphy és a Voyagers! sorozatokban játszott epizódszerepek után rendszeresen visszatérő karakterként bukkant fel A farm, ahol élünkben. Mielőtt rátalált volna a hírnév, szerepelt a Magnumban, az Airwolfban és az Our House-ban is.

Hirdetés

Az áttörést a Beverly Hills, 90210 című sorozat hozta meg számára, amelyben négy évadon át alakította Brenda Walsht, a Jason Priestley által játszott Brandon Walsh ikerhúgát, aki családjával együtt Minnesotából költözött Los Angeles jómódúak lakta városnegyedébe. Doherty, akit a korabeli bulvárhírek alapján a kollégái és a rajongók kiutáltak a sorozatból, még két alkalommal visszatért a karakterhez, a 2008-as (90210) és a 2019-es (BH90210) folytatásokban/rebootokban.

A másik fontos szerepét a Bűbájos boszorkák című misztikus sorozatban kapta, ebben a varázserővel bíró Halliwell nővérek egyikét, Prue-t alakította Alyssa Milano és Holly Marie Combs oldalán. Itt sem maradt azonban végig, a harmadik évad után távozott, a helyét (de nem a karakterét) Rose McGowan vette át.

Dohertynél 2015-ben diagnosztizáltak mellrákot, ami a sikeresnek látszó kezelést követően, négy évvel később kiújult, sőt tovább is terjedt. 2023 júniusában már arról beszélt, hogy az agyát is elérte, és sugárterápiának vetik alá. Mindennek ellenére az utolsó pillanatig aktív maradt, és forgatott. Egyik utolsó filmjét, a Jean-Claude Van Damme-mal közösen készített a Darkness of Mant idén májusban mutatták be. Két további produkciót fejezett még be, amelyek premierdátuma nem ismert, ezek a How to Make a Deal with the Devil és a Bukowski címet viselik.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)