Hirdetés

Elhunyt Richard Simmons, a tévé legendás fitneszguruja

|

Hosszúra nyúlt pályafutása során számos filmben és sorozatban is szerepelt, jellemzően önmagát alakítva.

Hirdetés

Július 13-án, egy nappal a 76. születésnapja után elhunyt Milton Teagle Simmons, ismertebb nevén Richard Simmons, aki Frederico Fellini produkcióban (Satyricon, Bohócok) szereplő erősen elhízott tiniből Amerika egyik legismertebb aerobikoktatójává, fitneszgurujává és tévés személyiségévé formálta át magát. Az egy nappal előtte még a köszöntésekért és jókívánságokért a közösségi médiában hálálkodó Simmonst otthonában érte a vég a The Hollywood Reporter beszámolója szerint, halála körülményeit még vizsgálják. Fivére, Lenny arra kérte a rajongókat, hogy bánkódás helyett Richard életét ünnepeljék.

"Nem akarom, hogy az emberek a testvérem miatt bánkódjanak. Azt szeretném, hogy arra az őszinte örömre és szeretetre emlékezzenek, amit az emberek életébe csempészett. Ő igazán törődött az emberekkel. Pályafutása során ezreknek írt levelet, e-mail, vagy hívta fel őket telefonon, hogy segítsen. Szóval ne szomorkodjatok, inkább ünnepeljétek az életét!."

Hirdetés

Az 1948-ban született Milton Teagle Simmons élete akkor változott meg, amikor a középiskola elvégzése után, 1968-ban európai körútra indult. Emlékezete szerint valaki, akinek a kilétére máig nem derült fény, hagyott egy cetlit a kocsiján az alábbi szöveggel:

"Kedves Richard: a kövér emberek fiatalon halnak. Kérlek, ne halj meg."

Az egyébként mindössze 169 cm magas Simmons ekkor 122 kg-ot nyomott, de ez az üzenet a jelek szerint olyan komoly hatást gyakorolt rá, hogy mindent a fogyásnak rendelt alá. Szenvedélyéből jó érzékkel csinált üzletet, történetével sokaknak nyújtott inspirációt. 1974-ben megnyitotta saját edzőtermét (Anatomy Asylum) és éttermét (Ruffage) Beverly Hillsben, innen pedig nem volt megállás, olyan hírességek váltak az ügyfeleivé, mint Barbara Streisand, Dustin Hoffman, Cheryl Ladd, Diana Ross és Paul Newman.

Mivel a siker természete pont olyan, mint a pénzé, azaz ha sok van belőle, az még többet képes magához vonzani, a fitneszvideóit milliószám értékesítő Simmons berobbant a médiába. Készült saját tévéműsora is (The Richard Simmons Show), de mozifilmekben (Drágám, a kölyök marha nagy lett!, Mi kell a nőnek?) és tévésorozatokban (General Hospital, Johnny Bravo, Peca-Tanya) is szerepelt, amelyekben túlnyomórészt önmagát kellett alakítania, ha épp nem szinkronmunkát végzett.

Simmons, aki egy 2010-es interjúban kijelentette, hogy számításai szerint 35 év alatt cirka 5,5 millió kg túlsúlytól szabadította meg az emberiséget, 2014-ben vonult vissza a médiaszerepléstől, rá két évre a fitneszstúdióját is bezárta. Jelenleg két film is készül az életéről, az egyik Paulie Shore-ral a főszerepben, amire a néhai fitneszguru sosem adta az áldását, és egy másik, drámaibb hangvételű alkotás, amely viszont a teljes támogatását bírta.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)