Hirdetés

Elhunyt Rachael Lillis, a Pokémon és számos videojáték szinkronhangja

|

Ő adta Misty, Jessie, Jigglypuff és rengeteg további karakter hangját, de sok más animében és játékban is hallhattuk.

Hirdetés

Akik angol szinkronnal néztek Pokémon filmeket, az 1998-tól 2006-ig futó sorozatot, netán a Berserk vagy a Hunter x Hunter anime részeit, azok biztosan hallották Rachael Lillis hangját. A szinkronszínész volt Misty és Jessie hangja, de számos pokémonnak is segített megszólalni, továbbá közreműködött az Ape Escape 2-ben, a Lego Jurassic Worldben, és a Smash Bros sorozat több részében, melyekben Jigglypuff és Goldeen hangját adta.

2024 májusában diagnosztizáltak nála mellrákot, ezt követően gyűjtést szerveztek a GoFundMe-n, hogy elősegítsék a gyógyulását. Sajnos augusztus 10-én este, 46 éves korában életét vesztette.

Hirdetés

A hírt Veronica Taylor, Ash Ketchum szinkronhangja tette közzé.

"Rachael rendkívüli tehetség volt, egy erős fény, amely a hangján keresztül ragyogott, akár beszélt, akár énekelt. Örökké emlékezni fogunk rá a sok animációs szerep miatt, amelyekben játszott, és amelyek közül a Pokémonban látható Misty és Jessie ikonikus alakításai a legismertebbek. Rachael nagyon hálás volt mindazért a nagylelkű szeretetért és támogatásért, amelyet a rák ellen küzdve kapott. Ez valóban pozitív változást hozott. A családja is szeretne köszönetet mondani, miközben ezt az időt a gyászra szánják. A megemlékezést egy későbbi időpontra tervezik."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)