Hirdetés

Elhunyt Pathó István, Vízipók szinkronhangja

|

Pathó elsősorban a Vízipók-csodapók animációs sorozat címszereplőjeként vált ismertté.

Hirdetés

89 éves korában elhunyt Pathó István, jellegzetes orgánumú magyar színész és szinkronszínész. Leginkább a Vízipók-csodapók című animációs sorozat címszereplőjeként vált ismertté, de szinkronmunkái felsorolhatatlanul sok és változatos szerepet öleltek fel.

Pathó számos ikonikus karakter hangját kölcsönözte, többek között Josh Hamiltont A máltai sólyomban, Rod Steigert Doktor Zsivágóban, John Hustont A Bibliában, és Salvatore Corsittót A keresztapában. Emellett olyan sorozatokban is hallhattuk, mint a Kojak (Dan Frazer), Hupikék törpikék (Lusti), vagy a Maci Laci (Bubu).

Hirdetés

Pathó emlékezetes volt a magyar színházi életben is, számos filmben és színdarabban nyújtott kimagasló alakítást, például a Pacsirtában, Utószezonban, Egri csillagokban, és az Angi Verában. A hazai televíziózásban is ismert volt, szerepelt a Szomszédok című sorozatban, ahol egy visszatérő biztosítási ügynököt alakított, valamint a Kisváros című sorozatban is.

19 évvel ezelőtt vonult vissza a színészettől, azonban emlékezetes hangját és alakításait a mai napig őrzi a közönség. Pathó István munkássága generációk számára maradandó élményt nyújtott, és emlékét méltán őrzi a magyar színjátszás és szinkronizálás világa. Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!



 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)