Hirdetés

Elhunyt James Earl Jones, Darth Vader és Mufasa szinkronhangja

|

A legendás színész, mindenki Darth Vadere 93 éves volt.

Hirdetés

93 éves korában, ma reggel hunyt el otthonában, Dutchess megyében, New York államban hunyt el James Earl Jones, a legendás színész, aki Darth Vadernek adta a hangját a Star Wars flmekben, illetve számos más film és Broadway-előadás sztárja volt. Az EGOT-díjas művészt a világ egyik legnagyobb színpadi és filmes színészeként tartották számon, azon kevés előadóművészek egyike, akik elnyerték az EGOT-ot (Emmy, Grammy, Oscar, Tony), bár az Oscar-díja tiszteletbeli volt. Pályafutása során két Primetime Emmy-díjat, egy Daytime Emmyt, egy Grammy-díjat és három Tony-díjat nyert.

Jones közel 200 filmes és televíziós szerepben tűnt fel karrierje 60 éve alatt. Legismertebb ezek közül mindenképp Darth Vader karakterének szinkronhangjaként nyújtott alakításai voltak. Ezen kívül Mufasa hangjaként is emlékezetes volt 1994-es Az oroszlánkirály animációs filmben és annak 2019-es remake-jében, valamint a CNN híres "This is CNN" promójának hangjaként is örökre beírta magát a történelembe.

Hirdetés

1931. január 17-én született Arkabutlában, Mississippi államban. Pályafutása során olyan filmekben szerepelt, mint például a Conan, a barbár, Amerikába jöttem, A vadászat a Vörös Októberre, vagy a Férfias játékok. Emellett a Broadway-színpadon is jelentős karriert futott be, és több mint húsz színpadi darabban játszott.

2022 szeptemberében különleges elismerést kapott, amikor a 110 éves Cort Theatre-t a Shubert Szervezet átnevezte a James Earl Jones Színháznak. Számos életműdíjjal is kitüntették, többek között a Kennedy Center 2002-es díjával és a SAG-AFTRA 2009-es díjával.

Jones neve összeforrt a film és színház világával, halálával a művészvilág egy nagy alakját veszítette el.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)