Hirdetés

Elhunyt a Vízipók-Csodapók írója, Kertész György

|

97 éves korában halt meg a művész, aki utolsó hónapjaiban is aktívan alkotott.

Hirdetés

97 éves korában elhunyt Dr. Kertész György, a Vízipók-Csodapók forgatókönyvírója - jelentette be Facebookon a szomorú hírt fia, ifjabb Kertész György, aki ekképpen búcsúzott édesapjától:

"Tartalmasan, szeretetben töltött 97 év után édesapánk, Dr. Kertész György ma éjjel elköszönt a földi léttől. Egészen utolsó hónapjaiig alkotott, életében többet adott, mint kért. Generációkat tanított szakmára, emberségre, a természet szeretetére. Emlékezzünk rá mindazzal, amit adott, amivel előre vitt bennünket."

Színes élete volt: az írás mellett hidrobiológusként és egyetemi tanárként is dolgozott. 

Hirdetés

Dr. Kertész György 1927. március 30-án született Nyíregyházán. 1950-ben szerzett tanári diplomát természetrajz-földrajz szakon, és egyből gyakornok lett a Természettudományi Kar Állatrendszertani Tanszékén, ahol 37 éven keresztül maradt oktatóként és tudományos munkatársként. 1987-től egészen a nyugdíjba vonulásáig az ELTE Tanárképző Főiskolai Kara Biológiai Tanszékének vezetője volt, többek között az állatrendszertannal, az ökológiával és az evolúcióval kapcsolatos előadásokat, gyakorlatokat tartott. Speciális vizsgáló módszerekkel részt vett a BM Bűnügyi Laboratóriumának munkájában is, de leghíresebb munkája egyértelműen a három évadot is megélt Vízipók-Csodapók című rajzfilmsorozat volt, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnessel együtt írta. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)