Hirdetés

Egy cosplayer 700 óra alatt készítette el Űrdongót, és minden perce megérte

|

Az elkészült Transformers cosplay természetesen nem csak dísz, működik is.

Hirdetés

Michael Bay megcsinálta CGI-jal, számos alkotás (többek között a közelgő Transformers One is) rajzolva mutatta be, a videojátékokban fejlesztők mozgatták, és még magyar szobor is született belőle: a Transformers franchise világszerte alkotók sokaságát foglalkoztatja, és nincs ez másként a rajongókkal sem, akik nemcsak vásárolni szeretik a branddel kapcsolatos termékeket, hanem csinálni is. Számos rajongói mű elkészüléséről számolt már be az internet, mióta léteznek autobotok és álcák, beleértve azon cosplayerek munkáit is, akik sok energiát raknak bele az átlényegülésükbe. 

Közéjük tartozik egy holland cosplayer, Lonneke van Duijnhoven is, aki egy, az Instagramra feltöltött videójában elmondta, hogy az emberek nem akarták elhinni neki, hogy össze tudja hozni Űrdongó valós mását, és hordani tudja, ezért követte az álmait, és valóban megcsinálta a projektet. 

Hirdetés

Van Duijnhoven az alábbi bejegyzésben megmutatja, hogyan jutott el az alapoktól odáig, hogy egy, az Űrdongóhoz hasonlító jelmezt viselhessen annak teljes pompájában. Az önálló Űrdongó filmben látott autobot kinézetét megidéző cosplay ráadásul nemcsak dísz, hanem működő kezei, világító szemei és lámpái vannak.

A Lon Cosplay néven ismert alkotó elmondása szerint több mint 700 óráig dolgozott a jelmezen, egy év alatt sikerült befejeznie. Az egyes darabok elkészítéséhez EVA habot használt, ami nagy szabadságot biztosít a textúra, a mozgás és a festés tekintetében is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Van Duijnhoven egyébként egy másik Insta-bejegyzésben elárulta, hogy kapott negatív kommenteket is online trolloktól, akik szerint nem kellene egy évet pazarolnia az életéből egy cosplay-projektre, ám ezek valójában arra motiválták, hogy folytassa, amit csinál:

"Rengeteg gyűlöletet kaptam az Űrdongó cosplayem miatt, mondván jobban is el tudnám tölteni az időmet... Nem, nem tudnám. Jobban szeretek kézműveskedni, mint tiktokot nézni, tévézni vagy hasonlók. A gyűlölet csak motivál, hogy tovább menjek és még őrültebb dolgokat csináljak. Remélem, hogy egy nap inspirálhatom az embereket, és segíthetek nekik a kézműves projektjeikben."

A múlt hónapban Van Duijnhoven részt vett a hollandiai AnimeCon cosplay versenyén, és egy másik bejegyzésben szereplő videóban látott bemutatójával lenyűgözte a tömeget. Az alkotásával ugyan nem nyerte el az első helyet, de a nézők reakciója magáért beszélt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)