Hirdetés

Egy ázsiai ország tolta fel nagyon durván a Venom: Az utolsó menet bevételeit

|

Elsősorban a nemzetközi piacon teljesít jól a Venom: Az utolsó menet.

Hirdetés

A legfontosabb csatatéren, vagyis az amerikai piacon nem indult zökkenőmentesen a Venom: Az utolsó menet pályafutása, ugyanakkor a nemzetközi jegyeladások azért csak meg tudták dobni tevőlegesen az összesített bevételi számokat. A matematika nyelvére lefordítva mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy a harmadik Venom mozi 51 millió dollárt szedett össze Észak-Amerikában a nyitóhétvégéjén, míg külföldön további 124 millió dollár csapódott hozzá ehhez az összeghez. Gyors összeadás után így kijön, hogy globálisan a nyitóhétvége összesen 175 millió dollárt hozott.

Nemzetközi szinten ezek a jegyeladások a harmadik legnagyobb nyitást jelentik 2024-ben, csak az Agymanók 2 és a Deadpool & Rozsomák volt többre képes. Az amerikai startra korábban 80-90 millió dollárt jósoltak az elemzők, ezen a terepen tehát várakozásokon alul teljesít a film, ugyanakkor a nemzetközi teljesítmény jobb, mint amit sejteni lehetett.

Hirdetés

Nem szabad továbbá azt sem elfelejteni, hogy a Venom: Az utolsó menet "csak" 120 millió dollárból forgott, míg más produkciók, mint az említett Deadpool & Rozsomák, vagy mondjuk a hatalmasat bukó Joker: Kétszemélyes téboly 200 millióba kerültek (plusz marketing). 

Az első Venom film összesen 856 millió dollárt tudott összekalapozni világszinten, a jóval gyengébb második rész pedig kicsivel több mint 500 millióval zárt. Egyelőre nehéz lenne megbecsülni, hogy a trilógia zárása egészen pontosan meddig mehet majd el bevételi fronton, de a start egyáltalán nem rossz - elsősorban a külföldi vetítéseknek hála.

A filmet jelenleg 64 országban, több mint 53 ezer moziban vetítik. A legnagyobb sikert egyébként Kínában érte el, ahol öt nap alatt 46 millió dollárt szedett össze. A 2019-es Pókember: Idegenben óta egyetlen szuperhősös film sem teljesített ilyen jól az ázsiai országban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)