Hirdetés

David Lynchnek tüdőtágulata van, ki sem mozdulhat otthonról

|

A Twin Peaks és a Mulholland Drive készítője így nem rendezhet se filmet, se sorozatot.

Hirdetés

David Lynch egyike azoknak az egyedi stílusú rendezőknek, akiknek műveit azonnal fel lehet ismerni. Eddigi többévtizedes pályafutása során olyan alkotásokat szültek a benne lévő kreatív energiák, mint a Radírfej, Az elefántember, a Kék bársony, a Veszett a világ, a Lost Highway és a Mulholland Drive, de legismertebb műve egyértelműen a Twin Peaks franchise, amit többek között két sorozat és egy film alkot. Ráadásul Lynch volt az első, aki adaptálta Frank Herbert sci-fi eposzát, a Dűnét (a végeredmény már más tészta, arról maga a rendező sem szívesen beszél). 

Lynch utoljára 2006-ban jelentkezett egész estés játékfilmmel (Inland Empire), sorozatokat és különféle műsorokat viszont az utóbbi években is készített, a rajongók pedig várták, hogy kedvencük mikor tér vissza a kamerák mögé egy olyan projekt kedvéért, amit mozikba szán. Lehetséges, hogy ez a pillanat már sosem fog eljönni, ugyanis most lesújtó hírt jelentett be a 78 éves rendező. 

Hirdetés

David Lynch a Sight & Sound magazinnak adott interjújában elárulta, hogy tüdőtágulást diagnosztizáltak nála a sok dohányzás miatt, ezért otthon kell maradnia, akár tetszik neki, akár nem, mivel még egy megfázás is hatalmas veszélyt jelent rá, a koronavírusról nem is beszélve. Lynch elmondta, hogy csak nagyon keveset tud már sétálni, mielőtt elfogyna a levegője. A rendező őszintén beszélt arról is, ami idáig juttatta: a dohányzásáról, ami több volt mint függőség: 

"Számomra ez a művészeti élet része volt: a dohány illata, a meggyújtása, a szívása - az, ahogy hátradőlsz, rágyújtasz és nézed a munkádat, elgondolkodsz a dolgokon. Semmi ehhez fogható nincs a világon, viszont megöl engem, úgyhogy abba kellett hagynom."

A Twin Peaks atyja azt is hozzátette, nem valószínű, hogy újra rendezni fog, de ha mégis, akkor csakis úgy tudja megoldani, ha személyesen nem lesz jelen a forgatáson: 

"Távolról csinálnám, ha arra kerülne a sor. Azt annyira nem szeretném".

Némi reménysugár azért maradt. Amikor arról kérdezték Lynchet, hogy a 2010-ben írt forgatókönyve, az Antelope Don't Run No More valaha is vászonra kerülhet-e, a rendező azt válaszolta: 

"Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de továbbra is reménykedünk." 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)