Hirdetés

Cyberpunk, Splinter Cell és Devil May Cry sorozatokkal támad a Netflix - itt vannak a Geeked Week 2024 bejelentései

|

Izgalmas újdonságokat villantott a streamingszolgáltató: élőszereplős és animációs produkcióknak, sőt még játékoknak is örülhetnek az előfizetők.

Hirdetés

Idén szeptember 16-a és 19-e között kerített sort a Netflix a TUDUM melletti másik fontos eseményére, a Geeked Weekre, amelynek középpontjában a geekekre targetált, de nem feltétlenül csak a szóban forgó szubkultúra tagjai által élvezhető tartalmak álltak. Kaptunk egy csokorra való friss trailert, megismertük régóta várt adaptációk és folytatások bemutatóinak időpontját (pl. Vaják: szirének a mélyből), miközben a játékokról sem feledkezett meg a streamingszolgáltató, amely az esemény zárónapjára időzítette két őszi premierjét is. Tegnap debütált a Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori a Jeffrey Dahmer-sztori alkotóitól, valamint Az istenek alkonya Zack Snydertől.

Az idei Geeked Week kétórás záróműsorát Joe Manganiello vezette, akiről köztudott, hogy iszonyatosan nagy D&D-rajongó, és ha anno másként alakultak volna a dolgok a DCU-nál, akkor nem csak egy cameo erejéig játszotta volna el Batman egyik legádázabb ellenfelét, Deathstroke-ot. Mindenesetre a színész most egy örömteli bejelentésre is sort kerített: szerepelni fog a One Piece második évadában, amelyben Mr. 0-t fogja alakítani, míg Miss All Sunday szerepét Lera Abova (Tökéletes hang: Bumper Berlinben) nyerte el. A bejelentéssel párhuzamosan a Netflix kiadott egy rövid videót a stábról, amint összeült egy közös forgatókönyv-olvasásra.

Hirdetés

Mielőtt nekiugranánk a bejelentett újdonságok ismertetésének, essünk gyorsan túl a játékokon, amelyek bár kétségkívül jelentős hozzáadott értéket képviselnek, a legtöbben azért nem miattuk válnak előfizetővé.

  • Szeptember 24-én hajózik ki a Battleship. Ez voltaképp a nálunk Torpedó néven ismert táblás játék feldolgozás, amelyben négyzetrácsos pályán kell elhelyeznünk a flottánkat úgy, hogy az ellenfél ne találjon rájuk, mielőtt mi elsüllyesztenénk az ő hajóit.
  • Miközben a PC-sek és konzolosok a Sid Meier nevével fémjelzett széria hetedik felvonásának februári premierjét várják, a mobilokon játszó Netflix-előfizetők a Civilization VI miatt lehetnek lelkesek, ugyanis hamarosan nekiláthatnak a világ meghódításának. A Platinum Editiont kapják, azaz lényegében minden kiegészítőt tartalmazni fog a játék.
  • 2025-ig kell várnunk Zack Snyder-féle Rebel Moon franchise hivatalos játéka, a Blood Line: A Rebel Moon Game megjelenésére. A feladatunk lázadást szítani a Szülőbolygó ellen, hogy kivívjuk világunk, a Krypt szabadságát. A bétát már ki lehet próbálni.
  • Már elérhető az M.C. Esher stílusát idéző díjnyertes puzzle-játék, a Monument Valley a Forgotten Shores és az Ida's Dreams kiegészítőkkel együtt. A folytatásokra sem kell azonban sokat várni, október 29-én debütál a Monument Valley 2, december 10-én pedig a Monument Valley 3.
  • Szintén kedvükre nyúzhatják már az előfizetők a Spongebob: Bubble Pop F.U.N. című buborékpukkasztó puzzle-játékot.
  • Még mindig nem kapott megjelenési dátumot a 32 főt megmozgató Squid Game: Unleashed, de tekintve, hogy a második évad december 26-án kerül fel a Netflixre, valószínűleg nem lehet már messze.
  • Jön a Street Fighter IV: Championship Edition 32 harcossal és Netflix-exkluzív cross-play lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy az iOS-esek elkenhetik androidos cimboráik száját, és fordítva.
  • Az imént felsoroltakon túl olyan címekkel bővül még a Netflix kínálata, mint a Carmen Sandiego, a Chicken Run: Eggstraction, a Don't Starve: Together, a Tales of the Shire és a Lab Rat.

Ennyit a játékokról, most pedig következzenek a Netflix Geeked Week savát és borsát adó, filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos bejelentések. Íme:

  • Megkapta premierdátumát, pontosabban premierdátumait az Arcane második évada. Három napot érdemes bekarikázni a naptárban: november 9-én kerül fel a sztreamingszolgáltató katalógusába az Act 1, ezt követi november 16-án az Act 2, míg a fináléra, vagyis az Act 3-ra november 23-áig kell várnunk.
  • Kiderült, hogy Mia Cech alakítja majd a Toph nevű vak földidomárt az Avatar - Az utolsó léghajlító második évadában. Dátum még nincs, de korai is lenne, hiszen csak nemrég kezdődött el a forgatás.
  • Újfent megerősítést nyert, hogy 2025-ben érkezik a Black Mirror hetedik évada, méghozzá a következő színészekkel: Awkwafina (Jackpot!), Milanka Brooks (Mum And I Don't Talk Anymore), Peter Capaldi (Bűnügyi nyilvántartás), Emma Corrin (Deadpool & Rozsomák), Patsy Ferran (Firebrand), Paul Giamatti (Téli szünet), Lewis Gribben (Blade Runner 2099), Osy Ikhile (Citadel), Rashida Jones (Sunny), Siena Kelly (Domino Day), Billy Magnussen (Országúti diszkó), Rosy McEwen (Blue Jean), Cristin Milioti (Pingvin), Chris O'Dowd (Koszorúslányok), Issa Rae (Barbie), Paul G. Raymond (Horrible Histories), Tracee Ellis Ross (Feketék fehéren), Jimmi Simpson (Westworld) és Harriet Walter (Utódlás).
  • Bakiparádéval jelentkezett a Cobra Kai stábja. A hatodik évad második harmadát november 15-étől darálhatjuk, de a lezárásra csak 2025-ben kerül sor.
  • Videojátékok animés feldolgozásaival ritkán szokott mellényúlni a Netflix, így van okunk várni a rövid kedvcsinálóval felvezetett Devil May Cry április bemutatkozását is.
  • Beteg játékot űz egy gyilkos egy fiatal nővel: bénító, az idegrendszerét apránként kikapcsoló mérget juttat a szervezetébe, mielőtt üldözni kezdené, és ebben az állapotban kell menekülnie, rejtőzködnie, az életéért küzdenie. Október 25-én debütál a Meg ne mozdulj, amelynek Sam Raimi a producere.
  • Egy argentin képregény feldolgozás a 2025-ben érkező El Eternauta, amelyben halálos hóesés végez emberek millióival. Juan Salvo túlélők egy csapata élén megpróbálja felvenni a harcot a láthatatlan földönkívüli veszedelemmel.
  • Jön a dél-koreai Hellbound második évada. Október 25-én újabb fordulatot vesz az ország hitvilágát és társadalmi berendezkedését felborító történet, amelyben előre megjelölt időpontban jönnek el a pokol szolgái a bűnösökért, hogy a túlvilágra hurcolják őket.
  • Mindössze 20 másodperces élményt ígér régi barátainak az Ami belül van egyik szereplője, ám a bőröndjében lévő fura szerkezet aktiválása után mélyen eltemetett titkok, vágyak és ellenséges érzelmek törnek a felszínre ebben az október 4-én debütáló thrillerben.
  • Elkezdődtek a Magic: The Gathering animációs sorozat munkálatai a Hasbro Entertainment és a Wizards of the Coast felügyeletével. Terry Matsalas látja el a showrunner teendőit.
  • Október 4-én folytatást kap A platform. A 2019-es spanyol thriller második részében új szereplők igyekeznek boldogulni az emeletek sokaságát összekötő veremben, annyit fogyasztva az azon végigvonuló, étellel telepakolt platformról, amennyit csak tudnak.
  • A Sakamoto Days az azonos című manga adaptációja, és egy visszavonult bérgyilkosról szól, aki üzlettulajdonosként próbálja élvezni a csendes mindennapokat, ám a múltja utoléri. Januárban jön.
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

  • 2025-ben érkezik a Sandman: Az álmok fejedelme második évada, ezét még Neil Gaiman közelmúltban kirobbant botránya sem tudta megakadályozni. Trailert ugyan nem kaptunk, de a kulisszák mögé beleshettünk.
  • Rövid, de hangulatos kedvcsináló emlékeztetett rá minket, hogy még idén visszatér a Netflix történetének egyik legnagyobb sikere, a Squid Game. A második évad december 26-án debütál. Egy másik, kapcsolódó videóban pedig Dallas Liu és Ian Ousley, az Avatar - Az utolsó léghajlító színészei próbálták ki a Squid Game: Unleashed játékot.
  • Változatlanul hét lakat alatt őrzi a Netflix a Stranger Things ötödik évadának részleteit, ezúttal se kaptunk trailert. Ehelyett azt nézhettük meg, ahogy a sorozat színésze végigvezetnek két szerencsés rajongót a forgatás kulisszái között.
  • Nem gondoltuk volna, hogy a 2013-as Blacklist után parkolópályára küldi a Ubisoft a Splinter Cell franchise-t, mégis így történt. Új játék nincs kilátásban, az első rész beharangozott remake-je még sehol, de legalább a Netflix animációs sorozata, a Splinter Cell: Deathwatch tényleg készül, mi több, meg is kaptuk az első előzetest, amelyben Liev Schreiber hangján szólal meg Sam Fisher.
  • Ennél jóval előrehaladottabb állapotban van a rebootolt Survival trilógia után játszódó Tomb Raider: The Legend of Lara Croft animációs sorozat. Olyannyira, hogy október 10-étől már nézhetjük is a Netflixen.
  • Bakiparádéval búcsúztatta a streamingszolgáltató a negyedik évaddal nemrég véget ért Az Esernyő Akadémia sorozatot.
  • Amekkora siker volt az Edgerunners, nem meglepő, hogy ismét összebútorozik a CD Projekt RED és a Netflix egy újabb Cyberpunk animációs projekt kedvéért, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Night Citybe viszi vissza a rajongókat.
  • A végére maradt a streaminplatform egyik legjobban várt sorozatfolytatása, a Wednesday 2025-ben érkező második évada, amiből egy kulisszák mögé bepillantást nyújtó videót kaptunk a jó hír mellé, hogy már javában folynak a forgatás munkálatai az új helyszínen. Romániából Írországba költözött át a produkció.

Mit szóltok a Netflix Geeked Week 2024 bejelentéseihez? Van olyan, amit esetleg hiányoltatok az újdonságok közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)