Hirdetés

Csillagászati összegért kelt el a Trónok harca Vastrónjának replikája

|

A Heritage Auctions árverésén rengeteg pénzért cserélt gazdát a műanyag trón.

Hirdetés

Múlt héten zajlott le egy árverés, amelynek keretében a dallasi Heritage Auctions több mint 900 tételt kínált aukcióra, méghozzá a Trónok harca című sorozattal kapcsolatban. A felhozatalban voltak páncélok, kardok, ékszerek és számos más kellék, és volt egy különlegesség is. 

A legtöbb dollárt érő tétel ugyanis, amely kalapács alá került, éppen az volt, amiért az HBO szériájának szereplői a nyolc évad során versengtek: a Vastrón. Illetve annak replikájáról van szó, amelyet az eredetiről mintáztak, de nem sárkánylehelettel vagy valódi kardokból kovácsolták, hanem műanyagból készült, amit fémes festékkel és ékkövekkel díszítettek. 

Hirdetés

A licitálókat azonban ez nem zavartatta, mivel a Vastrón-utánzat egy hatperces licitháború után 1,49 millió dollárért, azaz nagyjából 547 millió forintért talált gazdára. A Heritage Auctions egy közleményben árulta el, hogy az eseményen több mint 4500 licitálótól 21,1 millió dollár, vagyis közülbelül 7,7 milliárd forint folyt be, amely statisztikáik alapján a második legjobb ilyen árverésük volt, és alig marad el a rekordot tartó, 2011-ben megtartott Debbie Reynolds aukciótól. 

A Vastrónon kívül egyébként több mint harminc másik tétel is hat számjegyű árcédulát kapott: a Kit Haringon által játszott Havas Jon kardját, Hosszúkarmot például 400 ezer dollárért (~147 millió forintért) vitték haza, míg az éjszakai őrség tagjaként használt ruhája 337500 dollárért (~124 millió forintért) kelt el. Nagyot ment Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) egyik szürke velúrruhája is, amit 112500 dollárért (kb. 41,35 millió forintért) happoltak el, pontosan százezer dollárral többért a kikiáltási árnál, de Cersei (Lena Headey) vörös bársonyruhája is megigézett valakit, mivel azért 137500 dollárt (hozzávetőlegesen 50,5 millió forintot) perkáltak ki. 

Népszerűnek bizonyultak a páncélok is, különösen, ha fegyverek is tartoztak hozzájuk. Jaime Lannister fekete bőrből készült páncélegyüttese 275 ezer dollárt (~101 millió forintot) ért valakinek meg, a Királyi Gárda nehézviselete és kardja, Hűség együtt 212500 dollárjába (~78,1 millió forintjába) fájt egy vevőnek, míg a Hegy által viselt Királyvár-páncél ugyancsak ennyiért lett eladva. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)