Hirdetés

Brutálisan nyitott a Beetlejuice folytatása

|

Tim Burton sztárokkal megtűzdelt nosztalgiajáratára özönlöttek a nézők.

Hirdetés

Bár Tim Burton 1988-as horrorkomédiájának sok kedvelője van, akik azóta egy újabb generációnak mutathatták meg kedvencüket, amikor a nyár közepén összeállítottuk a 10 film, amit még nagyon várunk idén témájú listánkat, nem gondoltuk volna, hogy a Beetlejuice Beetlejuice nemcsak a rajongóknál fog betalálni, hanem szélesebb körben is. Ugyanis csak a rajongók aligha hozhattak volna össze olyan nyitányt a folytatásnak, ami még az elemzők előrejelzéseit is túlszárnyalta. 

A Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Willem Dafoe, Monica Bellucci és Catherine O'Hara szereplésével készült Beetlejuice Beetlejuice a bevételek szempontjából legfontosabb piacon, az Egyesült Államokban 110 millió dolláros nyitóhétvégével debütált, amely 2024 harmadik legjobbja a Deadpool & Rozsomák (211,4 millió) és az Agymanók 2 (154,2 millió) után.

Hirdetés

A Variety felhívta rá a figyelmet, hogy ez komoly eredmény a szeptemberi nyitányok szempontjából is, mivel ezzel a teljesítménnyel a Beetlejuice 2 minden idők második legnagyobb szeptemberi debütjét hozta össze, csak a 2017-es Az előzi (az 123 millió dollárral kezdett). A Beetlejuice Beetlejuice emellett globálisan tovább 35,4 millió dollárt gyűjtött a nyitóhétvégéjén, így összesen 145,4 millió dollárnál jár, miközben a jelentések szerint 100 millió dolláros költségvetésből készült. 

Könnyen rá lehetne fogni, hogy Michael Keaton, vagy a Wednesdaynek köszönhetően még inkább Jenna Ortega népszerűsége vonzotta be a népeket rá a mozikba, de a Deadline szerint nem ez a helyzet. A honlap a PostTrank közönségkutatását veszi alapul, amelynek statisztikái szerint a nézők 25%-a vett csak jegyet Jenna Ortega és Winona Ryder miatt, 27% Michael Keatont szerette volna látni ismét a címszerepben, 30%-ot a rendező neve csábított be, 38%-ot a sztárgárda vonzott be, a legnagyobb arányban, 41 százalékban viszont azok vannak, akik azért ültek be rá, mert egy olyan franchise-ról van szó, amit szeretnek. A megkérdezettek 81%-a elégedett is volt a filmmel. 

A Warner Bros. jelentése szerint egyébként a jegyeladások 33%-a a prémium formátumokból jött be, tehát az IMAX, a Dolby Cinema és egyéb különleges élmények csábították a nézőket. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)