Hirdetés

Börtönbe kerül az Attack on Titan manga korábbi szerkesztője a felesége meggyilkolása miatt

|

Egy hosszú évek óta húzódó ügy végére került pont, de nem úgy, ahogy Park Jung-Hyun szerette volna.

Hirdetés

Park Jung-Hyunt először 2017-ben tartóztatták le, miután feleségét holtan találták közös otthonukban, Japánban 2016. augusztus 9-én. Park az ügy kezdete óta ártatlannak vallotta magát, és arra a sztorira építette védelmét, hogy a nő öngyilkos lett. A tokiói legfelsőbb bíróság a férfi történetét hiteltelennek találta, emiatt az Attack on Titan korábbi szerkesztőjét 11 évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélték szándékos emberölés elkövetése miatt.

A gyilkosság napján a mentősök arccal felfelé, egy lépcső alján találták meg a Park feleségét, Kanakót. A nőt elszállították a legközelebbi kórházba, ahol egy órával később megállapították a halál beálltának időpontját. A férfi először azt mondta, hogy felesége "leesett a lépcsőn", de amikor a boncolás kimutatta, hogy az áldozat nyaki sérülés okozta fulladásban hunyt el, a sztori hirtelen nagyot változott.

Hirdetés

Park innentől azt állította, hogy a nő felkötötte magát a lépcső korlátjára, kabátját használva. Elmondása szerint azért vallott mást eredetileg, mert nem akarta, hogy a gyerekei megtudják, az anyjuk öngyilkos lett.

Ahogy zajlottak a kihallgatások, a sztoriban egyre több lyuk keletkezett. Park például azt is állította, hogy a nő erőszakosan viselkedett az "öngyilkossága előtt". A férfi szerint vérnyomok voltak a szobájukban, miután dulakodtak Kanakóval, akit le kellett fognia, mivel kés volt a nőnél. Később kintről beszűrődő hangokra felfigyelve kiment a férfi kiment a szobából, és akkor találta holtan a feleségét.

A bíró láthatóan nem hitte el Park történetét:

"Meglehetősen valószínűtlen, hogy az asszony eszméletét vesztette, aztán annyit mozgott kint, hogy zajt csapjon, majd öngyilkos lett."

Park Jung-Hyunt július 18-án bűnösnek találták. A vádhatóság által eredetileg kért 15 évnyi szabadságvesztés helyett végül csak 11 évet kapott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)