Hirdetés

Bokán hugyozta magát a Borderlands, miközben a Deadpool & Rozsomák már a Joker rekordját fenyegeti

|

Elismerésre méltó sikert és szégyenteljes kudarcot is hozott a hétvége a mozikban.

Hirdetés

A filmezéshez nemrég visszatért Uwe Boll ámokfutása óta nem láttunk olyan gyatra adaptációt, mint Eli Roth Borderlandsét, az alapvetően horrorra szakosodott rendezőnek nem sikerült megragadnia a franchise esszenciáját, de az elhibázott casting, a debil humor, a bugyuta sztori, és a helyenként iszonyúan rossz CGI sem segített. Az pedig végképp nem vált a javára, hogy eredetileg R-besorolású filmként forgatták, de az utómunkálatok során családbaráttá (PG 13) gyúrták.

Mindennek meg is lett a gyümölcse, ugyanis a nem túl hízelgő kritikák mellett úgy tűnik, jókora veszteséget is le kell nyelnie az adaptációt finanszírozó Lionsgate-nek, amely csak a forgatásra 110 és 120 millió dollár körüli összeget költött, és további 30 milliót a marketingre a Variety szerint.

Hirdetés

Az első - és egyben a legfontosabb - hétvégén a közönség zöme elengedte a füle mellett a franchise-t birtokló játékkiadó, a Take-Two vezetőjének tanácsát, és inkább más alkotást választott, ha moziba ment. Ennek eredményeként 8,8 millió dollárig jutott a film az Egyesült Államokban és Kanadában. Tengerentúli adatok még nem állnak rendelkezésünkre, de óriási meglepetést okozna, ha bármelyik jelentősebb piacon tarolni tudna a sztárokban (Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Ariana Greenblatt, Florian Muntenu, Edgar Ramírez, Gina Gershon, Jamie Lee Curtis) és pisis-kakis poénokban egyaránt bővelkedő adaptáció.

Éles kontrasztot alkot vele szemben a kitartóan menetelő Deadpool & Rozsomák, amely a napokban elhagyta az egymilliárd dolláros mérföldkövet (1,029 milliárdnál tart), és csupán karnyújtásnyira van attól, hogy megelőzze a 2019-es Jokert (1,079 milliárd), ezáltal megszerezve filmtörténelem legtöbbet kereső R-besorolású alkotásának címét.

Az amerikai mozikban egyébként még mindig Ryan Reynolds és Hugh Jackman szuperhősfilmje áll az élen, ezen a héten 54,2 milliót keresve, amitől kevéssel maradt el az újonnan debütált Velünk ér véget (It Ends with Us) című romantikus dráma. Coleen Hoover azonos című regényének feldolgozása, amit az egyik főszerepet elvállaló Justin Baldoni rendezett (a másikat Blake Lively kapta), 50 millió dollárral nyitott. A bronzérmet a Twisters - Végzetes vihar szerezte meg 15,4 millióval, így a Borderlandsnek be kellett érnie a negyedik hellyel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)